Specifikationer för ett LT1 Cam

Inuti en förbränningsmotor, kamaxeln, eller "kam", roterar för att öppna och stänga ventilerna som tillåter luft att komma in och avgaser att lämna cylindrarna. Det är en lång stång med olika droppformade lober som trycker mot ventillyftare att öppna ventilerna och dra ventilerna stängs när de roterar bort. Den LT1 kamaxel är en del av GM: s högpresterande LT1 motor, som används i bilar som Corvette och Camaro under 1990-talet. Allmänna Motorspecifikationer

LT1 motorn är tillverkad av gjutjärn och producerar 300 hästkrafter och 340 ft.-lb. av vridmoment. Förskjuta 350 cubic inches, den har ett kompressionsförhållande på 10:04 till 1, med ett hål i 4 inches och en stroke på 3.48 inches. En elektronisk sekventiell port bränsleinsprutningssystem levererar bränsle till motorn. Den LT1 använder kolvar gjorda eutektiska aluminium med en kisel-legering, metallpulver vevstakar, konventionella pressade stål vipparmar med en 1,5-till-1-förhållande, och en enda massa torsionsdämpare.
Valve Diameter

Varje gjuten aluminium cylinder av LT1 har två ventiler: ett intag och ett avgassystem. Intaget ventiler mått 1,94 inches i diameter, medan avgasventilerna mäter 1,5 inches.
Valve varaktighet och lyfthöjd

tid att loberna genererar hiss kallas ventil "varaktighet." Den mäts i de grader vevaxeln roterar under den tiden. I LT1, är ventilerna "duration 279 grader för insugningsventilerna och 276 grader för avgasventilerna.

Hissen av ventilerna, eller den maximala vinkeln att ventilerna når när de lyfts ur sina säten , var 0.447 grader för insugningsventilerna och 0.459 grader för avgasventilerna.
Ventil överlappning och Springs | Boka

tid att insugs-och avgasventilerna är öppna samtidigt kallas överlappningen. Den mäts i vevaxelgrader. För LT1 motor, var överlappningen för ventilerna 41 grader.

Dessa ventiler har en rund sektion våren. Våren är vad stänger ventilerna efter loben av kamaxeln roterar bort.
Timing Chain

kamkedjan av LT1 kamaxel, vilket är vad som synkroniserar vevaxeln och kamaxeln, är en kätting med metallpulver dreven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128497.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.