Hur att byta batteri på en Yamaha Vstar 650

Byta batteri på din motorcykel är en viktig underhåll förfarande du behöver för att slutföra varje eller vartannat år. De flesta motorcykeltillverkare positionera sina batterier under sätet, vilket gör åtkomst och batteribyte en något knepig procedur. Yamaha Vstar 650S dock skapat en specialdesignad batterifack som kan nås utan att ta bort någon del av cykeln. Byta batteri på din Yamaha Vstar 650 kräver att du hitta och arbeta med detta fack. Saker du behöver
insexnyckel
Handskar
Goggles
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera batterifacket på vänster sida av din Vstar. Facket lock är i jämnhöjd med omgivande mekanik, så det är lättast att identifiera genom att leta efter ett litet kvadratiskt locket med en liten sexkantiga hål på den nedre vänstra sidan av locket.
2

Skruva loss skruven som håller batteriluckan på plats med en lämpligt dimensionerad insexnyckel nyckel och ta bort locket.
3

bort plastdelen som håller batteriet på plats genom att dra eller bända gummit rem att fästa underdelen till insidan av batterifacket.
4

Dra ut batteriet ur facket, var försiktig så du inte av misstag rycka kablarna som leder till de punkter terminalanslutning förtid.

5

Koppla bort den negativa --- svart --- fäst vid den negativa polen anslutningspunkt och koppla sedan bort positiva --- röd --- fäst vid den positiva polen anslutningspunkt.

6

Anslut den positiva ledningen till pluspolen anslutningspunkt för det nya batteriet och anslut sedan den negativa kabeln till den negativa polen anslutningspunkt.
7

in och fäst det nya batteriet i batterifacket med plastbiten fäst på insidan av batterifacket.
8

Byt och sätt tillbaka locket till batterifacket med din insexnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128394.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.