Symtom på en felaktig MAP-sensor

En motorns MAP, som står för grenröret absolut tryck, övervakar sensor mängden trycket i insugningsröret, vilket är där luft och bränsle introduceras till motorn. Fordonets spjällhuset hjälper till att öka eller minska trycket i insugningsröret genom att öppna eller stänga ett särskilt belopp. MAP-sensorn kommer att justera mängden bränsle kontra luft tas in i motorn, baserat på dess tryckavläsningar. Böljande och tomgång problem

En felaktig MAP sensor kan påverka blandningen av bränsle och luft kommer in i motorns cylindrar till den grad att motorn kommer uppsving under olika scenarier. Motorn kommer rev plötsligt, vilket kan medföra att motorn spotta och dö. Motorn kan också uppsving medan bilen sitter sysslolös, såsom vid ett stoppljus. Du kan också märka att motorn går på tomgång grov, vilket innebär att RPM fluktuera när bilen är påslagen men inte kör på vägen.
Fouled tändstift

Eftersom en felaktig MAP sensorn kan orsaka att motorn skall ge en rik bränsleblandning, kanske du märker också att motorns tändstift är smutsiga eller belagda med en vit finkornig substans. Du kan prova att rengöra tändstiften eller installera nya, men problemet kommer inte att försvinna förrän du åtgärda den felaktiga MAP-sensorn, som läser luft och bränsle blandningen felaktigt.
förlust av makt och dålig bränsleekonomi

En MAP-sensor läser motorns luft-och bränsleblandningen fel kan också påverka motoreffekten. Om motorn har för magert bränsle mängd jämfört med mängden luft i cylindrarna, kommer detta minska mängden bränna och i sin tur motorns effekt. Denna felaktiga blandningen kan leda till att motorn inte få så mycket bränna från blandningen som det normalt skulle, vilket orsakar en förlust av motoreffekten. Med den nedre motorns effektivitet kommer också en minskning av motorns bränsleeffektivitet, vilket gör att fordonet att konsumera mer gas än den normalt skulle göra.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128384.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.