Hur man fylla och kontrollera en 2002 Explorer Transmission

Ford använder en sluten sändning på en majoritet av de nyare fordon, däribland 2002 Explorer. De manuella och automatiska växellådor är utformade för att servas av utbildad personal. Du bör ta bilen till en auktoriserad Ford mekaniker att kontrollera och fylla sändningen. Processen är inte svårt om du inte kan eller vill hitta en auktoriserad mekaniker. Du kommer att behöva höja fordonet och arbeta på transmissionen med den körs, så ytterst försiktig. Saker du behöver
Jack
Jack står
Chock block
insexnyckel
skiftnyckel
Oil sug pistol
automatisk transmissionsolja
Show Mer Instruktioner
en

höja fordonet genom att placera en domkraft under framhjulen. Jack fordonet upp under axeln på förarsidan. Byt ut jack med en pallbock, och ta bort domkraften. Flytta den till passagerarsidan och upprepa processen. Placera chock block framför och bakom båda bakdäcken, och engagera nödbromsen.
2

Starta bilen, och flytta växelspaken genom alla växlarna med foten på bromsen. Placera växelreglaget i "Park" när du är klar.
3

Ta mittpluggen på transmissionen oljetråget. Mittpluggen använder en insexnyckel. Håll den yttre bulten med en fast nyckel och ta mittpluggen. Övervaka i ungefär en minut. Ett korrekt ifyllt växellåda avger en liten sträng av olja ur mittpluggen. Byt tändstift om vätskan visas.
4

Sifon en halv pint av vätska ur flaskan för automatisk transmissionsolja med en olje sug pistol. Sätt i ena änden av pistolen i hålet för mittpluggen. Pumpa halv-pint olja i transmissionen. Låt vätskan att bosätta sig och följa. Upprepa processen tills du har en liten sträng av vätska som rinner ut ur hålet.
5

tillbaka mittpluggen och vridmomentet till 89 fot-lbs av vridmoment. Kontrollera transmissionen genom att köra igenom alla växlar med foten på bromsen. Du bör märka någon slipning eller svår växling.
6

Stäng av fordonet. Placera domkraften under passageraren hjulet och höja fordonet något och ta bort stödbenet. Sänk domkraften. Upprepa för förarsidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128320.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.