Vad är Antifreeze motorkylvätska?

Antifreeze definieras som ett ämne som sätts till ett lösningsmedel för att minska dess fryspunkt. Antifreeze används i fordon för att hindra dem från att överhettas på grund av de höga temperaturer som är förknippade med förbränningsmotorer. Primär Funktion

frostskyddsmedel är en typ av kylvätska som lagras i kylaren och kylvätskebehållaren tills motorn uppnår en tillräckligt hög temperatur för att öppna termostaten. När termostaten öppnar upp, gör det frostskyddsvätska för att gå igenom motorn och hålla den sval. Vid en atmosfärs tryck, rent vatten kokar vid 212 grader Fahrenheit, men en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten kokar vid 223 grader Fahrenheit. På andra sidan av spektrumet, håller frostskyddsmedel också din motorns kylsystem från frysning under vintermånaderna.
Sekundära funktioner

frostskyddsmedel också besitter korrosionsbeständiga egenskaper . Den innehåller kemikalier som hämmar avlagringsbildning inom motor, kylare och tillhörande komponenter såsom slangar och rör.
Typer

frostskyddsmedel kan köpas antingen rakt eller i en 50/50 för-utspädda blandningen med destillerat vatten. En pre-utspädd blandning rekommenderas för användning i kallt väder för att undvika att motorn fryser, och även i varmt väder för att undvika för tidig kokar. Antifreeze är inte nödvändig i måttliga temperaturer, men det rekommenderas att undvika korrosion. Det bör aldrig vara mer än 60-procent antifrysmedel i din kylvätskeblandningen.
Aktiv beståndsdel

Den aktiva ingrediensen i de flesta frostskyddsmedel är etylenglykol, producerade ett ämne från naturgas. Det finns tillverkare, dock att göra frostskyddsmedel med propylenglykol istället, som är känd för att vara säkrare för miljön och mindre giftiga för människor, både på lång och kort sikt.
Varning

frostskyddsmedel innehåller farliga kemikalier som är farliga för miljön, liksom djur och människor. Det är viktigt att undvika spill och för att omedelbart städa upp spill som inträffar. Begagnade frostskyddsmedel bör förvaras i en sluten behållare och omhändertas enligt lokala bestämmelser, eller ökas till en Biltema som återvinner kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128306.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.