Hur man avgör en Pattern Wheel Lug

Klacken mönster på ett fordon syftar på hur långt isär bulthålen är för en viss bil eller lastbil hjul. Om mönstret bulthål på navet inte matchar mönstret på hjulet, kommer hjulet passar inte. Många fordon har liknande lug mönster, men det finns en mängd olika skillnader. Vissa fordon har bara sex klackar, medan andra har mer eller mindre. Vanligtvis kommer ett fordon har mellan fyra och åtta klackar. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet bulthål som bildar bulten cirkeln. Bulten cirkel är den imaginära cirkel som bildas av centrum av bulthålen runt brunnen. Om det finns för närvarande ett däck fäst, räkna antalet muttrarna som håller däcket på plats. Om det finns fem nötter eller hål, måste du använda en annan metod för mätning och hoppa över steg 2.
2

Mät avståndet mellan två av klacken hål eller muttrar mittemot varandra. Sträck måttbandet från centrum av muttern eller hål till mitten av den andra muttern eller hålet. Avståndet mellan dessa två hål kommer att bli det andra numret i klacken mönster. Till exempel kommer en fyra-bult hjul som har ett avstånd på 100 mm mellan två diagonala skruvar eller hål har en klack mönster som läser 4x100.
3

Mät avståndet i en fem- bultmönster. Istället för att mäta diagonalt, mät från mitten av ett hål eller mutter till det tredje hålet eller mutter bort. Räkna hålet du börjar med som "1," räknar runt cirkeln tills du når "3." Avståndet blir det andra numret i en fem-klack mönster (t.ex. 5x101.3).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128276.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.