Hur man läser en 2001 Mazda Millennia Stick Transmission Dip

Mazda Millennia tillverkades 1995-2002. Marknadsförs som en lyxbil, presenterade Millenia lädersäten och trä och accenter krom. Två utrustningsnivåer fanns tillgängliga: basen och S. Båda modellerna var utrustade med en fyra-växlad automatlåda. Kontroll av transmissionsolja i en 2001 Millenia är en enkel uppgift. Saker du behöver
Luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

köra bilen tills den värms upp (ca 20 miles) för att få en korrekt avläsning, eftersom transmissionsolja expanderar när varm. Om bilen har varit i drift under en längre tid vid höga hastigheter i varmt väder, låt bilen sitta i ca 30 minuter så att vätskan svalna. På en plan yta
2

Parkera fordonet och i parkeringsbromsen. Sätt foten på bromspedalen, starta motorn och flytta växelspaken genom alla redskap intervall. Ställ växelspaken i "Park" och lämnar motorn igång.
3

Öppna huven och hitta mätstickan. Handtaget är svart och är placerad till höger om luftintaget slang, mellan batteriet och slangen.
4

Dra ut oljestickan ur påfyllningsröret och torka det rent med en trasa. Sätt in oljestickan och kontrollera att den sitter ordentligt i påfyllningsröret. Dra ut oljestickan igen.
5

Håll stickan horisontellt och hitta vätskenivån i slutet. Det kommer att finnas två V-spåren på oljestickan. Den rödaktiga transmissionsolja linjen ska vara mellan skårorna. Om vätskan linjen är kort av bottenspåret är fluiden låg. Om linjen är förbi top notch, innehåller överföringen för mycket vätska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128089.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.