Driveshaft Vibration Issues

Drivaxeln är en viktig del av moderna motorer . Det tar kraften från motorn själv och förvandlar den till framdrivning . Under normala arbetsförhållanden , det är en tyst del , så när det börjar vibrera , kan du vara säker på att något är fel med motorn . Att veta hur man fixar drivaxel vibrationer frågor är en viktig del av motorns underhåll . Obalans

En inkorrekt balanserad drivaxel sitter inte på sin plats . Detta ändrar den vinkel vid vilken drivaxeln ansluter med dubbel - Cardian led vid den ände , som påverkar huruvida det är hålls vid en konstant hastighet eller inte. Som ett resultat kommer motorer med en konstant hastighet gemensamt på drivaxeln vibrerar när motorn är på .
Sliten eller sitter löst kardanknutar

Kardanknutar ( även känd som " U- fogar " ) håller drivaxeln på plats . När de blir slitna , börjar lossna eller förlorar sin smörjning , kommer drivaxeln börjar vibrera medan bilen är i rörelse och motorn är igång . Detta kan åtgärdas genom att lägga till mer smörjmedel , åtdragning av U- fogar eller byta dem om de har slitna .
Out -of - fas Gafflar
< p > de oken på drivaxeln bör vara i linje med varandra , även på en " multifas " drivaxel . Detta gör att drivaxeln att arbeta med maximal effektivitet och inte kämpa sig under användning , vilket orsakar vibrationer . Oken bör vara i samma läge på båda ändarna av drivaxeln , som kan uppnås genom rephasing och återanpassa axeln.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128044.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.