Hur man installerar en kedjesträckare i en 911 Carrera

Porsche 911 använder en innovativ platt-sex motor layout. Kamaxlarna drivs av ett par av timing kedjor som hamnar utanför av vevaxeln. Före 1983 är det 911s kedjans spänning upprätthålls av fjäderbelastad spännare som kan slitas ut med tiden och så småningom misslyckas. Om de misslyckas, är resultatet katastrofalt motorhaveri. Lyckligtvis är det möjligt att ersätta dessa spännare med en förbättrad utformning att Porsche infördes 1984. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
träbit
Kedjesträckare kit
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av bilen och sänka den på ett par pallbockar. Placera en stor olja behållare under oljetanken på höger sida av motorrummet. Ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna. Placera ett uppsamlingskärl under motorn och ta bort avtappningspluggen i motorn, vilket gör att oljan rinna.
2

Placera motorn på övre dödpunkt genom att placera en skiftnyckel på remskivan muttern och vrida motorn moturs tills "Z1" markeringen på remskivan är uppradade med sömmen på motorn fallet. Ta bort fördelarlocket och se till att tändningen rotorn är uppradade med den lilla skåran på distributören. Om det inte är det, vrider motorn 360 grader så att den passar. Addera 3

Ta bort skruvarna som håller ljuddämparen till värmeväxlaren. Lossa de två ljuddämpare klämmor som håller ljuddämparen på plats och ta bort ljuddämparen. Ta bort skruvarna som håller den bakre motorn hyllan på plats. Ta motorn hyllan. Ta distributören.
4

Ta bort vänster och höger transmissionskåporna kedja bostäder, vilka är de två motorn täcker på baksidan av motorn. Dessa hålls på med en serie av bultar runt deras omkrets. Wedge ett block av trä mellan kedjorna så att kedjorna inte kan röra sig. Se till att kedjorna inte kan hoppa över en tand på kamaxlarna eftersom detta kommer att störa tidsplaneringen av motorn.
5

Avlägsna 13-mm sexkantig mutter som säkrar spännaren på vänster sida av motorn. Skjut spännaren ut. Kontrollera för att se till att kedjan är fortfarande tight och kan inte röra sig. Placera gummi O-ring som medföljer spännare på den nya spännaren där den går igenom kedjan bostäder.
6

Installera den nya kedjespännaren. Sätt tillbaka muttern som håller sträckaren i plats. Installera den högra spännare på samma sätt som den vänstra spännare installerades. Se till att kedjan stannar tätt medan ersätter kedjespännaren.
7

Ta bort låssprintarna från spännare och ta bort vad du använde för att bibehålla positionen av kedjorna. Glöm inte att ta bort låssprintarna från spännare. Underlåtenhet att göra detta kommer att orsaka kedjorna att glida när motorn startas och i sin tur orsaka katastrofala skador.
8

Installera de nya kamkedjans covers. Installera nya cam-torn oljeledningar. Se till att båda ändarna av oljeledningarna ordentligt är gängade i båda ändarna. Ena änden trådar till kamkedjan locket, medan den motsatta änden trådar i CAM torn på motorn. Du kan behöva flytta några slangar på motorn för att få ordentlig tillgång till området på kammen tornen där oljan linjer tråden.
9

tillbaka den bakre motorn hyllan, några slangar som flyttades, den ljuddämparen och distributören. Fyll motorn med olja. Starta motorn och kontrollera oljeläckage. Dra åt eventuella kopplingar som läcker olja. Återställ timingen på motorn med ett stroboskop. Sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128027.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.