Hur du justerar xenon på en Mini Cooper

Mini Cooper hade sitt ursprung i Europa, men i dag har ett jordklot bred popularitet. Som namnet antyder är detta en liten kompakt bil, och som alla mindre bilar betydelsen av dess säkerhetssystem är förstorad. En av de ofta förbisedda säkerhetsegenskaper Mini är dess strålkastare. Inte nog med att hjälpa de föraren, men också tillåter mötande trafik att ordentligt se Mini. För strålkastare för att fungera väl måste de regelbundet kontrolleras och justeras. Lyckligtvis här jobbet kan åstadkommas med bara några mätningar och ett par varv på en skruvmejsel. Saker du behöver
Skruvmejsel
Partner
Tape
Visa fler instruktioner
1

Fyll i Mini Cooper med en vikt som efterliknar normala körförhållanden. Tänk på vad du normalt skulle bära i baksätet, bål och brädan. Ha en partner sitter i förarsätet. Har bensintanken fylld ungefär halvvägs, eller fem liter för Mini.
2

Leta upp en stor vägg eller dörr med cirka 30 meter platt, jämn mark framför den. Har din partner parkera Mini Cooper ca 1-fot framför den.
3

markera väggen med maskeringstejp som betecknar de horisontella och vertikala axeln rader av varje strålkastare. För att göra detta Börja med att placera en 6-fots band börjar vid mittpunkten på förarsidan glödlampa, sträcker sig över till mitten av passagerarsidan ljus. Ta sedan två 6-tums bitar av tejp och placera dem vertikalt över lång remsa i direkta mitten av varje ljus. Detta skapar ett litet kors form framför varje ljus.
4

Sätt Mini bakåt och backa upp ca 25 meter. Se hur ljusstrålarna träffar tejpade väggen. Båda strålkastarna ska falla och tum eller två under den långa remsan. Passagerarsidan ljuset ska slå i vertikal remsa direkt medan förarsidan bör falla precis till höger om den. Under Minis streck
5

se att hitta spärren Huvlås och dra den. Gå till framsidan av bilen och öppna huven helt. Bakom varje strålkastare leta efter de två justerskruvarna. En på topp, kommer centrum styra den vertikala axeln och en på sidan kommer att kontrollera den horisontella. Använd en skruvmejsel för att skruva varje skruv tills strålkastarljuset träffar den önskade platsen som beskrivs i "Steg 4". Upprepa för varje strålkastare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128012.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.