Hur man justerar halvljus på en strålkastare

Alla vet att kontrollera sina däck och använda bilbälte. Människor är mycket medvetna om antalet krockkuddar deras bil är utrustad med. Men att en säkerhetsfunktion alla fordon har ofta blir förbisedda. Strålkastare, medan något mer än en enkel glödlampa och objektiv, är en av de viktigaste funktionerna på en bil när det gäller att förebygga och olycka i mörker eller dimma. Med tiden strålkastare församling kan lossna, vilket gör att strålkastare att glida upp, lämnar dig med en blind fläck eller bländande mötande trafik. Kontrollera balkarna regelbundet. Saker du behöver
Maskeringstejp Skruvmejselsats
Partner
Visa fler instruktioner
1

Fyll bilen med en typisk körning vikt. Mängden vikt som bärs inom bil kommer att påverka riktningen av strålkastare. Om du normalt bära något i bagageluckan, se till att det är där nu. Fyll bensintanken ungefär halvvägs. Och viktigast av allt, har en vän sitter i förarsätet för dig. På en lämplig plats
2

Parkera fordonet. Du behöver ca 30 meter körning utrymme framför en stor vägg eller garageport. Börja med bilen om en fot från väggen med strålkastarna påslagna.
3

markera väggen med strålkastarens horisontella och vertikala axeln. Börja med att ta en 6-fot bit tejp och märkning väggen från mittpunkten för förarsidan ljus över till mitten av passagerarsidan strålkastare. Ta sedan två små tejpbitar och sätta en vertikal remsa över lång horisontell remsa i mitten av varje ljus. Detta kommer att skapa två kors former direkt framför varje ljus. Detta är dina bulls ögon.
4

Berätta för din partner att backa fordonet upp 20 meter och hålla belysningen. Se hur strålarna träffar väggen. Båda strålkastarna bör falla strax under lång horisontell linje, vilket innebär att de är ordentligt belysa vägen framför dig. Förarsidan bör falla precis till höger om den lilla vertikala remsor av bullseye, vilket betyder att ljuset inte lyser in i mötande trafik. Passagerarsidan ljus ska träffa mitt i prick dödpunkt.
5

Justera varje strålkastare. Börja med att poppa huven och gå till baksidan av strålkastare montering. Hitta de två justerskruvarna. Det kommer att finnas en på ovansidan och en på sidan. Toppen styr den horisontella och sidan den vertikala axeln. Använd lämplig skruvmejsel och justera varje skruv tills ljuset träffar den önskade platsen. Upprepa för varje strålkastare och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127974.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.