Hur att föryngra en Dead Lead-Acid bilbatteri

Som namnet antyder, är den bly-syra batteri består av bly-och bly-oxid samt svavelsyra och vatten. När dessa material kombineras, skapar de en elektrolyt som resulterar i elektroner på grund av en kemisk reaktion. Detta är vad som ger energi för att starta din bil och driva dess tillbehör. Naturligtvis kan de elektrolyter i ett blybatteri vara uttömda för någon av flera skäl. Ålder, brist på användning och dåligt underhåll är de viktigaste bidragsgivarna till batterifel. Ett blybatteri, dock kan föryngras genom ordentlig laddning och vård. Saker du behöver
skiftnyckeln
Skruvmejsel
Automatisk batteriladdare
Destillerat vatten
Batteri inlägget
Terminal pensel
Visa fler instruktioner
1

loss några vakter eller sköldar på batteriet eller batteripolerna. Du kan behöva en liten skiftnyckel eller skruvmejsel för att korrekt ta bort dessa sköldar eller vakter. Självklart, om batteriet har redan tagits ut ur fordonet, behöver du inte oroa dig för detta steg.
2

Kontrollera brytare på din batteriladdare och göra vissa laddaren är urkopplad. Strömbrytaren ska vara i läge "Av". Om du har en automatisk laddare med flera strömstyrka inställningar, måste du ställa in den till önskad amp takt. Detta kommer att avgöra hur snabbt blybatteri laddas. En långsam laddning vid en låg strömstyrka garanterar att batteriet är fulladdat, men det kommer att kräva mer tid.
3

Ta positiva klippet eller klämma på batteriladdaren och säkert ansluta den till positiv post på bly-syra batteri. För ett batteri fortfarande installeras i ett fordon, anslut laddarens negativa klämma eller klämma på bilens chassi, kommer en bult eller konsol göra. För en fristående batteri, anslut den negativa klämman till den negativa inlägg.
4

Vänd laddarens strömbrytaren eller byta till "On" och anslut laddarens nätkabel till ett eluttag.

5

Vänta på bly-syra batteri att laddas helt. De laddningstider beror på storlek och typ av batteri samt laddarens ampere takt. Till exempel kan ett urladdat bilbatteri, laddning vid 2 ampere per timme, ta upp till 20 timmar för att laddar. Ett batteri laddas på 6 ampere per timme, dock får endast kräva 7 timmar. En automatisk batteriladdare släcks så snart batteriet är fulladdat.
6

Dra ur laddarens nätsladd och koppla bort klämmorna från blybatteri.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127904.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.