Skillnader mellan OBD1 & OBD2

Omborddiagnos ( OBD ) övervaka olika system i bilar och utlösa olika varningar när ett system misslyckas eller understiger prestandakrav . Två typer av OBD existerar : OBD1 och OBD2 . De är också kända som OBD - I och OBD - II resp . Baud Rate

Överföringshastigheten , eller hastighet med vilken en OBD kommunicerar med andra system , är betydligt högre i en OBD2 . Ett OBD1 systemets maskinvara är äldre , ger långsammare överföringshastigheten .
Code Standards

OBD hårdvara innehåller listor över felkoder som systemet kan kontrollera och visa om det behövs . OBD1 felkoder är beroende på märke och modell , och därmed fel var svårare att bestämma bil till bil . OBD2 system standardisera felkoder , vilket gör generiska koder som finns i alla OBD2 system trots olika märken och modeller .
Underlåtenhet Metoder

OBD1 system endast signalera en felkod om en hel krets eller komponent av fordonets systemet inte som helhet. OBD2 system använda diagnostiska verktyg för att mäta prestanda krav och visar ett felmeddelande om kraven inte uppfylls , oavsett krets eller komponent .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127879.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.