Varför är frostskyddsmedel Används i kylare till fordon ?

Radiatorer och kylvätska är väsentliga faktorer för fordon som drivs med förbränningsmotorer som avger värme . Värmen måste försvinna för motorn att fortsätta sin verksamhet . Kylaren och kylsystemet är vad avlägsnar värme . Den Radiator

Utan kylaren och kylarvätska - kylvätska - motorer skulle överhettas , skulle kolvarna beslagta och topplock skulle varp . Skadan från överhettning av motorn är destruktivt och kostsamt . Radiatorer är gjorda av ett material , såsom koppar , som absorberar och avleder värme . Rör och tunna fenor monterade i en ram bildar kylaren. Frostskyddsmedel strömmar genom kylaren kyls och återcirkuleras genom motorblocket kyla motorn .
Frostskyddsmedel

frostskyddsmedel är den moderna kylvätska . Den aktiva beståndsdelen är etylenglykol. Blandas med vatten , det sänker fryspunkten och höjer koktemperaturer . Frostskyddsvätska innehåller också rost och korrosion inhibitorer för att hålla det inre av motorn , kylare och slangar och rör rena . Ekologisk frostskyddsvätska är en ny produkt som tillverkas speciellt för aluminium radiatorer .
Syftet

Kylsystemet håller vätskan från att frysa när kylan , kokar bort när det är varmt och motorn fri från rost och korrosion. Dess främsta syfte är att förhindra motorskador från överhettning .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127857.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.