Hur man tar bort batteriet på en Hyundai Tucson

debuterade först 2005, representerar Tucson Hyundais första steg in i lilla SUV bilmarknaden. Kombinera element förkroppsligar utformar från sport utility vehicles med en mer ekonomisk motor, hjälpte Tucson lanseringen som ett framgångsrikt bilmärke. Motorn i dessa fordon är tillförlitliga och allmänt bara kräver grundläggande underhåll, t.ex. byte av batteriet regelbundet. Saker du behöver
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Korrosion spraya
Stålborste
19mm box slutet skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Dra spaken Huvlås, precis innanför förardörren, nära golvet, att öppna huven på Hyundai Tucson. Använd en spärrnyckel utrustad med en metrisk socket inställd för att ta bort motorkåpan.
2

Leta rätt på batteriet och spraya en liten mängd terminal korrosion spray på den negativa noden hos batteriet. Använda stålborste, skrubba bort eventuella rester av korrosion på noderna. Använd en 19mm box-nyckel för att lossa bulten på anslutningen till den negativa noden. När terminalen är tillräckligt lös, vicka den negativa batteripolen ut.
3

Ta den positiva batterikabeln med samma metod som användes för att ta bort den negativa kabeln. Använd en skiftnyckel för att lossa anslutningarna på kabeln, och rengör eventuell korrosion från ytan.
4

Ta bort det gamla batteriet och ställ det åt sidan. Lyft ut batteriet ur dess fack och helt ta bort den från motorn sektionen. Sätt i ett nytt batteri i den exakta plats som det gamla batteriet tas bort från. Hyundai Tucson använder ett 9 volts 24-24F bilbatteri. Rengör batteripolerna med en stålborste.
5

Rikta in anslutningarna till angränsande noder på batteriet. Anslut den positiva noden till den positiva batteripolen och den negativa noden till den negativa polen. Använd en 19 mm fast nyckel för att säkra anslutningar till de terminala inlägg. Spraya terminalerna med korrosionsskydd spray och sedan placera motorkåpan ordentligt ovanför batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127839.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.