Vad menas med Brake Fade ?

De flesta fordon bromssystem använder friktion för att omvandla energi till värme och tryck mot hjulen för att få dem att bromsa eller stoppa . Frågor som rör bromssystemet kan leda till utmattningsrisk . Definition

utmattningsrisk är minskningen av bromskraft med ett bromssystem , vilket normalt inträffar efter ihållande eller upprepad applicering av bromsarna . Utmattningsrisk kan utvecklas i alla fordon , inklusive lastbilar, bilar och flygplan , som har en friktion bromssystem .
Orsaker

bromsning omvandlar bilens drivkraft till värme , som skickas till bromsbeläggen , vilket i sin tur överför värme via bromsok och kolvar i bromsvätskan , orsakar det att koka . Denna kokpunkt kan störa hydraultryck och leda till broms fading . Värme gör också bromsslangarna att expandera , ytterligare minskar hydraultrycket . Förorenar i bromsvätskan , såsom vatten , kan absorberas av den uppvärmda vätskan och resultera i broms blekna .
Förebyggande /Solution

förare kan kraftigt minska risken för utmattningsrisk genom att byta bromsvätska regelbundet för att undvika en ackumulering av föroreningar . Fade broms kylare också kan installeras , som passar mellan bromsok kolv och bromsbelägg stödplatta för att minska överföringen av värme från dynan och tjocklek på bromsvätska .
< Br > .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127823.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.