Vanliga orsaker till Car Battery Drain

Bilbatterier kan förlora sin laddning för en rad olika skäl. Det finns emellertid fyra vanliga problem som kan orsaka ett batteri för att dränera långsamt. Om batteriet kördes fina sista gången du körde och nu startar inte bilen, en av följande problem kan vara att skylla. Parasitiska Drain
p Om din tändning är avstängd, men de elektriska enheter som dina förinställda radiokanaler, trygghetslarm eller klockor fortsätter att köra, kan batteriet laddas ur. Denna typ av avlopp kallas en parasitisk avlopp. Parasitära avlopp under 75 milliampere är normala, men alla parasitiska drain över 75 milliampere kommer att tömma batteriet snabbt. De vanligaste orsakerna till parasitära avlopp är under kåpan, lampor bålen, strålkastare eller handskfacket lampor box som inte släcks när dörren är stängd. Reläomkopplare som fastnat i "på"-läget kan också orsaka ett batteri för att dränera.
Bad Charging System

En felaktig avgiftssystem kommer att tömma batteriet medan bilen är igång. När en generator inte trycka ut tillräckligt med spänning, vilket bör vara mellan 13.5 och 14.5 volt, kommer batteriet laddas ur snabbt. Detta gäller särskilt om du spelar på radion och lyser under körning. När bilbatteriet avlopp helt, kommer strålkastarna och radio fungerar inte. Bilen kommer att avstanna och inte starta igen förrän batteriet är laddat.
Dålig generator Dioder

generatorer med dåliga dioder kan orsaka batteriförbrukningen. En generator med en bra diod tillåter ström att flyta i en riktning. En dålig diod kan läcka och göra det möjligt för ström att flyta i motsatt riktning. När detta händer, kan det hålla laddningen krets på efter fordonets motor är avstängd, vilket gör att batteriet laddas ur.
Gamla batteriet

batterier som gammal eller har dikats kontinuerligt inte kan hålla en full laddning längre. Tumregeln för att ersätta ett batteri är fyra till fem år. Dock kan vissa batterier pågå år längre om de tas om hand och inte springa ner medan avgiftssystemet inte är igång. Batterier som får frysa över en extremt kall vinter kan också ha problem som innehar en laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127818.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.