Namn av karossdetaljer

Att veta varje bil komponent kan verka som en överväldigande uppgift, men är faktiskt lättare än många tror. Stora bildelar kan vara lättare att komma ihåg när en person förstår hur de fungerar. Det är viktigt att veta bildelar så att du kan förklara mekaniska problem till experter bättre - och vet när du arbetar med en bedragare. Ljuddämpare

Ljuddämparen är den mest synliga delen av en bils avgassystem, vanligtvis visas som ett metallrör som sticker ut från den nedre bakre delen av bilen. Dess huvudsakliga funktion är att minska det buller som orsakas av avgassystemet: s försök att kontrollera och släppa avgaser bilens motor. Addera Batteri

bilbatteriet är kanske den mest erkända delen av en bil. Dess huvudsakliga funktion är att förse en motor med den elektriska kraften som behövs för att starta tändningen. Bilbatterier är oftast uppladdningsbara och inställd på 12 volt.
Kamrem

kamremmen är ett gummiband som driver en motorns inre komponenter. Det syns på vissa bilar, medan gömd i andra. Korrekt underhåll bör praktiseras med en kamrem som en trasig rem kan medföra dyra reparationskostnader. Remmen ska bytas 60.000 miles tillsammans med vattenpumpen. Skulle bandet paus, kommer motorn ådra skada, stängde omedelbart och lämnar föraren strandsatta.
Generator

Generatorn håller motorn igång efter att batteriet har gjort sin ursprungliga uppgift att starta tändningen. Dess utspänningen är vanligen 13-14 volt, så det laddar batteriets 12 spänning kapacitet. Generatorn håller alla elektriska komponenter som körs när bilen är på.
Förgasare

Förgasare inte längre används i nyare bilar, men de är fortfarande en viktig komponent i äldre bilar. Förgasare blandar luft och bränsle på lämpliga nivåer för att bränna för förbränning. De förbränningsanläggningar fungerar som en typ av energi-producerande mekanism som gör att bilen att köra.
Kylare

Radiatorn hjälper till att reglera temperaturen i en bil för att förhindra överhettning eller motor beslag. Bilmotorer kan nå stora mängder värme med så många förbränning bränslen igång. En radiator bort värmen från motorsystemet genom att passera flytande kylmedel genom den. Denna vätska absorberar värme och avleder den ur motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127804.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.