Min 1995 Altima startar inte

Nissan Altima är en kompakt sedanmodell som startade produktionen 1993. År 1995 fanns fyra versioner tillgängliga, från en bas-modell XE till top-of-the-line GLE, fullastad med alternativ. Äga en 1995 Altima kräver rutinmässigt underhåll för att fungera korrekt. Om din Altima inte startar ordentligt, det finns flera åtgärder för att försöka göra en diagnos innan du försöker några kostsamma reparationer. Instruktioner
1

Kontrollera säkringar. Under 1995 Altima, är säkringshållaren placerad till vänster om förarsidan. Titta i säkringsskåpet för en lista över vad varje säkring går. Byt säkringar för någon del som kan påverka start av bilen, inklusive starter.
2

Titta under din huv för korrosion på ditt batteri. Ibland batterier korroderar, rostar eller blir smutsiga. Om noderna på batterierna är korroderade eller rostiga, rengör dem med vatten och ett rack. Du kan behöva att mejsla bort eventuell korrosion som har varit där under en längre tid. Hälla en kolsyrad dryck över noderna också presterar bra. Karbonatiseringen från läsk fungerar genom korrosion och rost på batteriet.
3

Vrid tändningen i bilen till "on" läge, men försök inte starta motorn . Titta på lamporna på Altima instrumentbrädan. De kan varna dig till problem, såsom låg bränsle, låg gas, eller en allmän "check engine" varning. Om din bil är låg på bränsle eller olja, försök inte att köra utan att först tillsätta olja eller bränsle, så att inte göra det kan skada din bil ytterligare. Slå på lamporna eller vindrutetorkare. Om de inte fungerar, då batteriet är problemet och behöver laddas eller bytas ut.
4

Veva motorn. Om det enda ljud du hör är ett klickande ljud, är startmotorn din skyldige. Om motorn i Altima startar kortvarigt då dör, anteckna eventuella ryck eller knackar du hör eller känner. Ett ryck indikerar vanligtvis att bränslet eller gasen är låg. En knackar ljud kan indikera ett mycket större problem i motorn som kommer att behöva ytterligare diagnos.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127777.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.