Hur man tar bort en ratt i en Porsche 928

Porsche 928 är lyxigt och kraftfull, snabb GT som drivs av en "torquey" V8-motor. Porsche inte längre tillverkar 928, men det är fortfarande en mycket populär klassisk bil som erbjuder en hel del prestanda för inte mycket pengar. Detta är en mycket komplicerad bil, med massor av kablar som kan gå fel, så det är inte den lättaste bilen att arbeta på. Men några jobb som att ta bort ratten är relativt okomplicerad. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batterikabeln som går till den negativa batteripolen. Alternativt kan du ta bort säkringen för hornet så att hornet inte går av när du tar bort hjulet. På 928 S4 är denna säkring 18, men kan variera beroende på året.
2

Ta hornet dynan i mitten av hjulet genom att dra den försiktigt men bestämt rakt från ratten . Hornen pad kommer att lossna hjulet. Ställ horn pad åt sidan.
3

Vrid hjulet så att det hörs. Använd en 27 mm hylsa och spärrskaft för att lossa och ta bort centrum muttern som håller ratten på rattstången. Placera sockeln på en förlängning, om uttaget inte passar ordentligt på muttern. Vrid hylsan åt vänster för att lossa muttern. Det hålls på med cirka 32 foot-pounds av vridmoment. Ställ in muttern åt sidan när den har tagits bort från ratten
4

. Vrid hjulet så att den pekar rakt fram. Dra hjulet rakt av rattstången. Det bör lossna ganska lätt för hand. Om det hålls på mycket snäv, använd en avdragare ratt att dra av hjulet. Koppla hornet ledningar från hjulet.
5

Installationen är den omvända för flytt. Om du installerar en eftermarknad hjul sport styrning, måste du installera en hub adapter för att tillåta användning av det nya hjulet. Konsultera anvisningarna som följde med det nya hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127704.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.