Problem med motoroljetillsatser

fordonets motor olja tillsatser är ämnen som tillsätts till vanlig olja. Enligt tillverkarna av dessa tillsatser är tillsatserna ska smörja delar av motorn, eller rengör uppbyggd av av komponenterna. Det finns lite oberoende forskning som stöder effektiviteten av tillsatser. I själva verket kan motoroljetillsatser göra mer skada än nytta och, beroende på din bil, även ogiltigförklara garantin. Igensatta filter

Motoroljespecifikation tillsatser har olika typer av fasta ämnen suspenderade inom dem, främst Polytetrafluoreten, eller PTFE. PTFE är en extremt smart ämne som är tänkt att fungera som ett smörjmedel i motorn. Men eftersom PTFE är fast, kan det täppa faktiskt oljefilter. Detta är ett betydande problem, eftersom en funktion av motorolja är att ta biprodukterna från förbränningen ut ur motorn. Oljefiltret fångar dessa biprodukter och renar oljan, så att den cykel det genom motorn igen. Om oljefiltret redan är mättad med ytterligare fasta ämnen, såsom PTFE, kan det vara svårare för en motor för att filtrera de biprodukter, vilket leder till skador på motorn. Den höga temperaturen i en motor som är igång kan expandera tillsatspartiklar, vilket gör det mindre troligt att de kommer undan oljefiltret.
Berövande av smörjmedel

De fasta ämnena i motoroljetillsatser också byggas upp på andra ytor i motorn, särskilt vid inloppen. Istället för att hjälpa, kan tillsatserna stoppa oljan från att nå delar av motorn. Större metall-på-metall-kontakt är resultatet, ökar risken för allvarliga skador på komponenter.
Tändstift
p Om ett oljefilter kan inte ta bort fasta partiklar från olja, kan tändstiften täppa. Tändstift är ansvarig för att initiera en kombination av bränsle och luft. Utan den gnista från tändstift, ett fordon kan inte riktigt förbränna bränsle, vilket resulterar i lägre bränsleeffektivitet.
Kostnad

Ett fordon kommer att köra mer effektivt genom att ändra filter, en process som kan vara billigare än en flaska tillsats. Som ett oljefilter kommer att fånga några av tillsatsen, kommer att använda tillsatser resultera i behovet att byta filtret oftare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127645.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.