Hur man byter strålkastare lökar i en A4

Avgörande för trafiksäkerheten, fungerande strålkastare belysa mörka vägar. Körning med ännu en utbränd glödlampan är både farligt och emot lagen. Att ha en mekaniker byta utbränd strålkastare kommer att kosta dig priset på ersättningslampa tillsammans med mekaniker arbetskostnaden, vilket ofta resulterar i en dyr räkning. Byta strålkastare på en Audi A4 kräver lite mer ansträngning än att bara stänga en glödlampa, men ersätter strålkastaren själv kommer att spara både tid och pengar. Saker du behöver
Torx skruvmejsel
Mjuk trasa
Visa fler instruktioner
1

Dra i nivå för att öppna huven och leta strålkastarhuset.
2

Demontera strålkastaren locket med en Torx-skruvmejsel. Skruva de två skruvarna som håller den övre delen av strålkastaren locket på plats, och ställ sedan in försiktigt skruvarna åt sidan. Lossa, men ta inte bort, de två återstående skruvarna placerade på vardera sidan av kåpan.
3

Dra kåpan rakt fram, och skjut sedan ledningsnätet ut genom att klämma metallklämmorna placerad på baksidan av strålkastarhuset. Detta ger tillgång till både ledningsnätet och glödlampan.
4

Vrid glödlampan och ta bort den från ledningsnätet. Installera den nya glödlampan genom att fästa den i ledningsnätet. Använd en mjuk trasa när du hanterar den nya lampan eftersom fett från din hud kan skada lampan.
5

Pressa metallklämmorna av kabelnätet, och försiktigt in lampan och sele på baksidan av strålkastarhuset.
6

Skruva strålkastaren locket på plats och stäng huven. Börja med de två skruvarna som sitter på toppen av strålkastare locket och dra åt skruvarna placerade på locket sidorna.
7

Test strålkastarna. Vrid nyckeln till "On" tändningsläge och sedan slå på strålkastarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127628.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.