Varför bränslepumpar Go Bad?

Mest använda bilägare är skyldiga att ersätta många delar av sina bilar, bland bränslepumpen. Även om alla delar kommer med tiden att behöva byta ut, kan ett försök göras för att förlänga livslängden på en bränslepump, och bilen i allmänhet. Funktion

bränslepumpen ligger inom eller nära bränsletanken, fungerar att trycka gasen från tanken till spridarna. Det behövs också för att skapa tillräckligt tryck så att spridarna kan leverera adaquate bränsle till motorn. Det första tecknet på bränslepumpens misslyckande
Tecken på fel

är överhettning, men motorn stannar är också ett symptom. Motorn kan fungera i en halvtimme, upphöra när pumparna överhettas, men startar igen efter att systemet har svalnat.
Felorsaker

pump, precis som alla ständigt igång maskinen, slits ner på grund av användning och kommer att behöva bytas ut eftersom de penslar, busings, rullar eller växlar upphör att fungera. Förtida misslyckande orsakas ofta av förorenat bränsle. Om rost eller sediment kommer in i pumpen, kan det orsaka att de fastnar och överhettas.
Prevention

Ibland kommer en pump misslyckas på grund av upprepad bränsle svält. Bränslepump livslängd kan förlängas genom att ordentligt underhålla bilen, vilket innefattar inte låta en bils bensintank för att bli helt tom, köpa bensin med högre oktantal och byta bränslefiltret som rekommenderas.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127590.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.