Hur till Stopp blåelse på Pipes Motorcykel Avgassystem

Överdriven värme från avgaserna kan orsaka en motorcykel glänsande krom avgasrör snabbt missfärgas och blir blå. Bluing är ett vanligt problem med motorcyklar gamla och nya. Det finns många produkter som kommer att ta bort den fula färg från krom, men om du inte hittar orsaken till överhettningen, kommer den blå tillbaka. Saker du behöver
Keramik-baserade flytande färg
krompolish
avgasskärm
Visa fler instruktioner
sätt att stoppa eller täcka upp blåelse
1 < p> Kontrollera din motor trimmad. Precis som en bilmotor, motorcykel motorer kräver tune-ups. Om luft-bränsleblandning eller timing är inte rätt, kan oförbrända gasen antänds i avgasröret, vilket blåanlöpning.
2

Luftläckage kan orsaka en överdriven värmeutveckling. Kontrollera för skador till insugningsröret, ljuddämpare och avgasrör som kan släppa in luft. Kontrollera också att anslutningarna är täta och tätningar inte är skadade eller läcker. En avgasventil inte tätning kan orsaka plötslig blåanlöpning.
3

ny motorcykel motorer går igenom en inkörningsperiod. För de första flera hundra miles, kan du se blåelse på huvudledningen. Avlägsna blåanlöpning med puts särskilt utformade för att avlägsna missfärgningar från krom. Om blåelse avkastning, bör du ha din motor och avgassystem kontrolleras av en licensierad motorcykel mekaniker.
4

Måla insidan av avgasrören med en keramisk baserad vätska som DYNO-KOTE ™ eller Blue Shield kan isolera rören från intensiv värme och blåanlöpning. Värmebeständig färg avsedd för vedkaminer, motorer och grillar är ett annat alternativ, men i avgaserna från en dåligt inställd, högpresterande motorn kan överstiga 1.000 grader.
5

Även om inte ett sätt att förhindra blåelse, många motorcykel ägare väljer helt enkelt att täcka upp problemet. Avgassystem och värmesköldar finns i ett antal former och storlekar och kan användas för att lägga till dekoration på motorcykeln eller bara för att skydda avgassystemet. Även om du inte längre kan se den blå, bör du fortfarande har din motor och avgassystem kontrolleras regelbundet för att se till att de fungerar korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127571.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.