Så Kontrollera kylarvätska

Att upprätthålla vätskenivåer i bilen är en vana bilägare bör utvecklas. Om du inte gör detta kan leda till huvudvärk, frustration och skadestånd fordon som kunde ha undvikits. Att upprätthålla rätt mängd kylvätska är ett viktigt steg för att skydda din bils motor på vintern och sommaren. Kylvätska förhindrar bilens motor från frysning i iskalla temperaturer och skyddar den mot överhettning. Kontroll av kylvätskenivån tar bara några minuter. Saker du behöver
Kylvätska
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta kylvätskebehållaren. Kylvätskebehållaren är en vit eller transparent plast tank. Följ slangen från kylaren till kylvätskebehållaren att lokalisera tanken. Äldre bilar, byggda på 1970-talet eller tidigare, i allmänhet inte har kylvätska reservoarer.
2

Kontrollera kylvätskenivån i reservoaren och radiator. Behållaren har en låg nivå linje och en full-nivå linjen som är synlig utan att öppna behållaren. Om kylvätskenivån ligger under den låga nivån linje, måste du lägga kylvätska omedelbart. Om din bil inte har en reservoar, är det nödvändigt att avlägsna kylarlocket att kontrollera kylvätskan. Om kylvätskan inte syns, kan kylvätskenivån vara farligt låg, och kylvätska måste läggas till omedelbart.
3

Lägg en blandning av kylmedel och vatten till kylvätskebehållaren eller radiator om kylvätskenivån är låg. Blandningen ska vara 50 procent kylvätska och 50 procent vatten. Ta av locket kylvätskebehållaren och fylla behållaren till den heldragna linjen. Använd en tratt för att förhindra spill. Om behållaren var tom eller nästan tom, tillsätt lite kylvätska till kylaren också. Om din bil inte har en kylvätskebehållaren, fyll kylaren med kylvätska tills kylvätskenivån är synlig.
4

tillbaka locket kylvätskebehållaren och kylarlocket. Dra åt dem att se till att de är säkra.
5

Inspektera kylvätska efter kör bilen. Detta är viktigt om kylvätskenivån var alltför låg innan du lägger kylvätska. Om kylvätskenivån sjunker snabbt, kan det tyda på en läcka i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127554.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.