Vilka är symtomen av en MAF sensor går dåligt ?

En MAF , eller Mass Air Flow , är sensorn en anordning som används för att mäta densiteten av luft som strömmar in i motorn . MAF-givaren kan gå illa för många skäl , vilket resulterar i symptom en bil operatör kan använda för att hjälpa till att avgöra och lösa problemet . Symtom

En tänd " Check Engine " light är ett tidigt symptom på en MAF -sensor går dåligt . Den MAF sensor mäter luft-och bränsleblandningen som skickas till motorn. När luft /bränsleblandningen förhållandet är av till en viss grad , aktiverar bilens färddator motorn ljus. En felaktig luft /bränsleblandning resulterar även i andra MAF fel symptom , såsom lägre gas körsträcka , dålig motorprestanda , motorstopp , knackar och ryser .
Orsaker

MAF sensorn är utsatt för hårda miljöfaktorer , såsom värme , kyla och vibrationer , kan alla skada sensorn elementet . Rökgaser , fordon baktändning och kondens kan också sätta sig på en MAF -sensor och få den att gå dåligt .
Diagnos

bilens dator kan analyseras att hjälpa till att diagnostisera en MAF -sensor . En bilmekaniker kan analysera en bil dator , eller bilen operatören kan utföra en diagnos med en digital automatisk diagnos sensor , som finns på de flesta butiker auto reparation .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127542.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.