Hur man reparerar en flisas bilvindruta

En flisas vindrutan, även känd som en vindruta, är en olägenhet och en säkerhetsrisk. En flisas vindrutan äventyrar integriteten i glas, vilket gör det mer sannolikt att splittras vid nedslaget. Det ger också ner överklagandet och värdet på bilen. Reparera en flisas vindrutan kommer att bero på storleken och svårighetsgraden av skadorna, men i många fall kan göras hemma med lite förkunskaper. Saker du behöver
Rakblad
Glasrengöringsmedel
Vindruta reparationssats
Tape
Visa fler instruktioner
1

Undersök chipet. Du kan fixa chippet själv om det är mindre än diametern på ett kvartal och utan synliga sprickor.
2

Ta ett rakblad och plocka ut alla lösa bitar av glas inuti chipet.

Billiga 3

rent runt chip med fönsterputsmedel. Undvik att få mycket av fönsterputsmedel inuti chipet. Om någon kommer in, det är okej. Vänta tills området är helt torr efter rengöring.
4

Placera sugkoppen och epoxy applikatorn över chipet i vindrutan som regisserades av instruktionerna.
5

Push i kolven eller tryck ned applikatorn, beroende på vilken typ av kit du köpt. Följ anvisningarna noga. Om du använder en kolv, kommer du vrider det nästan hela vägen ner. Du kommer då att skruva det kortfattat att låta luftbubblor ut, innan den skruvas ner igen. Låt epoxin sitta i en minut eller två innan du tar bort sugkoppen och applikator.
6

Placera en bit av den tillhandahållna klara efterbehandling film ovanpå epoxi. Gör detta snabbt, innan epoxin har en chans att torka. Tryck på filmen ner med rakblad för att jämna ut epoxi. Låt filmen sitta på epoxifastsatt chipet i minst tio minuter.
7

Dra av den avslutande filmen och torka bort överflödig epoxi med rakblad.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127535.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.