Hur vill kolla Transmisson Fluid

Överföring i bilen spelar en viktig roll för att göra din bil att gå, det är lika viktigt som motorn eller däcken eller ratten. Likaså bidrar transmissionsolja har en viktig roll i att hålla din växellåda fungerar. Utan transmissionsolja, har du en sändning som inte fungerar och en bil som inte kommer att gå. För att säkerställa att bilens växellåda alltid har rätt mängd transmissionsolja, bör du veta hur och när man ska kontrollera nivån transmissionsolja. Saker du behöver
Instruktionsboken för din bil
Skyddsglasögon
Duk
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och låt motorn gå ett par minuter så det kan bli varmt. De flesta bilar kräver att du lämnar bilen igång, med transmissionen i parken, medan du kontrollerar transmissionsolja. Kontrollera bilens instruktionsbok först för att se. Om det står att få bilen av, sedan stänger av bilen, annars lämna den igång och fortsätta köpa 2

Sätt på skyddsglasögon och öppna huven på din bil.. Stötta upp ordentligt. Använd din instruktionsbok för att lokalisera överföring stick vätska mätare. Typiskt handtaget kommer att märkas i en djärv färg som gult, orange eller rött för att hjälpa dig att hitta det. Många bilens transmissionsolja oljestickan är mot baksidan av motorn, ungefär centrerad vänster till höger.
3

Dra mätaren ut långsamt. Ta bort eventuell vätska på den med en trasa, tryck mätaren tillbaka helt, pausa, och dra ut den igen. Titta på mängden vätska på mätaren och se om det är för lågt. De flesta mätare pinnar har antingen en graverad rutmönster eller ett par eller trio av porer mot slutet. Om en rödaktig vätska är synlig i rutmönstret område eller mellan porer, är din överföring tillräckligt full. Lägg transmissionsolja om vätskan är lägre än den nedre hål eller rutmönstret.
4

Torka mätaren stick på en vit duk eller papper och notera färgen på transmissionsolja. Vätska i gott skick blir rödaktig. Om vätskan är mörkt men inte rött, eller har bitar av smuts eller sot i det, bör du konsultera en mekaniker och överväga att ersätta vätskan.
5

tillbaka oljestickan och stäng huven på din bil. Om transmissionsolja verkade vara på en lämplig nivå och i gott skick, se till att kolla upp det igen i tre eller fyra månader. Om det tycktes i dåligt skick, byt ut den eller göra en avtalad tid med din mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127495.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.