Hur att justera spänningen på en Serpentine Belt

strandsatta på sidan av vägen är där du hittar dig själv om din Serpentine belt misslyckas. En serpentin bälte körs flera komponenter i ett fordon - luftkonditionering, vattenpump, generator, servostyrning och mer. En serpentin bälte måste ha rätt spänning appliceras för att fungera korrekt. Ett vanligt tecken på att det är för löst är ett högt visslande ljud. Genom att använda en mätare bältessträckare, kan du justera Serpentine belt till rätt spänning. Saker du behöver
guide Tillverkare reparation
spänningsprovaren
Wrench
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

recension reparation guide för din fordonet för att bestämma den rätta spänningen för ditt serpentin bälte.
2

Fäst spännaren mätaren till den längsta delen av Serpentine belt. Dra remmen så långt du kan dra den och kontrollera behandlingen på mätaren. Jämför detta antal med din reparation guide specifikation. Om du inte har en reparation guide eller en spännare mätare, tryck serpentin bälte i. Regeln-of-thumb standard är 1/2 tum av rörelse för varje fot av bältet.
3 < p> Använd en skiftnyckel och lossa fästanordningen spännaren justeringen. Ta spett och sätta ena änden på generatorn och dra för att tillämpa spänning på Serpentine belt. Dra fästet.
4

Fäst spännaren mätaren till Serpentine belt och kontrollera behandlingen. Om mätning för hand, dubbelkolla din läsning. Om behandlingen inte är korrekt, upprepa justeringen stegen tills rätt mätningen uppnås.
5

Starta motorn och kontrollera att fordonet är igång ordentligt. Stäng av bilen av och åter kontrollera måtten. Om bältet inte ordentligt, kan avläsningarna har justerats när du startat bilen. Justera vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127477.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.