Lägga Transmission Fluid en 2007 Toyota Tundra

Det är viktigt att byta transmissionsolja för din Toyota Tundra var 15.000 till 30.000 miles. Underlåtenhet att göra detta kan leda till problem med överföring växling eller fel i driften av den automatiska växellådan. Saker du behöver
Jacks eller ramper
Transmissionsolja
Rengöringsmedel
Momentnyckel
Hylsnyckel
dräneringskärlet
ren trasa
Ny overflow kontakt med ny packning
Ny refill kontakt med ny packning
Visa fler instruktioner
1

Kör din Toyota Tundra omkring 15 till 20 minuter. Detta får motorn igång och värmer upp transmissionsolja, som måste vara varm innan det kan ändras. När du är klar, Parkera på plant underlag, men lämnar motorn igång.
2

Lyft trucken med domkrafter eller ramper och lokalisera sändningen under framför lastbilen hytten. Avlägsna fett från avtappningspluggen med en ren trasa och rengöringsmedel. Också, torka av all smuts eller fett i området kring proppen. Addera 3

Avlägsna mätstickan ur påfyllningsröret. Placera tratten i påfyllningsröret och sätta dräneringstråget under röret för att samla in den gamla vätskan.
4

Använd hylsnyckel för att ta bort spill pluggen och pluggar refill. Den gamla vätskan kommer att rinna ut i pannan. Var noga med att inte låta vätskan röra dig eftersom det fortfarande bör vara mycket varma och kan brinna.
5

Vänta på gamla transmissionsolja att stoppa dränering. Häll i ny transmissionsolja genom tratten i påfyllningsröret. Torka av oljemätstickan med trasan och använda käpp för att övervaka nivån av vätska inuti röret. Sluta lägga vätska då nivån indikeras av mätstickan når den önskade punkten. Annars fortsätter lägga transmissionsolja tills det börjar rinna av overflow röret. Observera att en långsam stadig dropp är inte en rännil och, som sådan, inte betyder att vätskan är på önskad nivå.
6

Installera ny overflow plugg tillsammans med en ny packning, och slå sedan av motorn. Installera en ny påfyllning plugg med en egen ny packning i stället för den gamla. Sätt tillbaka mätstickan i påfyllningsröret och starta trucken utan att varva med motorn. Låt den gå i 5 till 10 minuter, sedan flytta växlarna ett par gånger, till slut sätta tillbaka lastbilen i parken.
7

att säkerställa att allt är i ordning, undersöka oljestickan igen och se vad vätskenivån det indikerar. Lägg till fler transmissionsolja med steg 4, 5 och 6, om det behövs (även om den nya overflow pluggen och fyll kontakten inte behöver bytas ut igen). Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127368.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.