Linjärmotor Basics

Linjära motorer är mycket snabba och precisa motorer som är beroende av magneter. Dessa motorer används ofta när det finns ett behov av en motor som kan gå riktigt fort och slutar med nästan perfekt precision. Dessa motorer kan hittas på state-of-the-art berg-och dalbanor och mycket exakt automatiserade maskiner. Linjära motorer tenderar att kosta mer än andra typer av motorer. Rotor

Linjära motorer är roterande motorer som är platta. Rotorn är en serie av spolar av epoxi-belagd tråd. Skyddsräcken kontroll där rotorn är placerad.
Track
p Det är också en låt gjord av magneter som är placerade på stål. Aktuella sökvägar levereras i ett symmetriskt sätt längs stålband, enligt nättidningen "Production Machining." Halleffektsensorerna, som är enheter som omvandlar en typ av energi till en annan med olika utgångar som svar på magnetfält förändras, påverkas av tangenterna som är intryckta när ett objekt flyttas över dem, trycka ner dem.


Kylsystem

Termometrar övervaka temperaturen hos den linjära motorn för att säkerställa att temperaturen fortfarande är riktigt. Kylning metoder måste användas för att förhindra den linjära motorn från överhettning.
Rotationslager

rotationslager säkerställa att det alltid finns luftspalter mellan de mekaniska delarna, vilket minskar mängden friktion och skador som orsakas av delarna gnugga tillsammans. Linjära motorer också kan lätt öka styvheten genom att öka eller minska förstärkningen och ström. Dessa motorer har ingen backlash, och de kräver inte mycket underhåll eftersom det inte finns några anslutande delar. Linjära motorer är att föredra framför andra typer av motorer, eftersom de har möjlighet att smidigt flytta fordon och anordningar, exempelvis berg-och dalbanor, och även föra dem till ett snabbt stopp.
Wiring

linjärmotorn använder tre värmetrådar för att uppmuntra en stor mängd spänning som oscillerar i intensitet. Denna svängning skapar ett roterande magnetfält. Den starkaste delen av det elektriska fältet kommer att rotera runt de andra delarna av det elektriska fältet. Detta tillåter motorn att gå upp till en hög hastighet mycket snabbt. Den linjära motorn beroende av elektricitet kan bli ett problem. Den saknar också friktion, vilket kan vara ett problem när det finns ett strömavbrott och anordningen eller fordonet fortsätter med fart. Fordon som väger flera ton kan få upp till höga hastigheter på ett par sekunder. Linjära motorer är också mycket exakt. Kombinationen av hög hastighet och hög noggrannhet sällan ses i maskiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127322.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.