Front Axeltyper

Axlar finns i två grundtyper: "levande" och "död." En levande axel är så kallad eftersom den innehåller en utväxling enhet som översätter leverans motoreffekten från longitudinella (stötfångare till stötfångare orientering) till laterala (side-to-side orientering) så att däcken kan utnyttja kraften. En död axel gör ingenting mer än länk vänster och höger hjul, och innehåller ingen makt leverans enhet. Axlar kan delas upp i antingen rak, droppe, uppvuxen och oberoende kategorier. Rak Axel - Dead

Straight döda axlar är ganska ovanligt för moderna fordon, och är vanligtvis antingen rörformade, som i vissa 1970 Dodge skåpbilar, eller I-balk i konstruktionen. En rörformiga axeln är bara en tub med svängbara lederna på någon sida som tillåter hjulen att snurra. En I-balk axel, som används på många tunga lastbilar, har lekare också, men använder en huvudstad "jag"-format tvärsnitt för låg vikt, relativt kompakta mått och flexibilitet utan permanent deformation.
Drop Axel - Dead

Många moderna fordon som använder en död framaxel använder en drop-balk konfiguration. En droppe axeln utnyttjar ett par krökta rätvinkliga sektioner bara inombords av styrningen leder, vilket resulterar i en lägre axel mittsektion. Bortsett från att falla av fordonet lägre till marken, blir denna konfiguration fjädern monteras närmare eller ens under hjulets mittlinje, vilket ger stabilare och mer förutsägbar hantering.
Rak Axel- -Live

Denna typ är den i särklass mest använda för fyra-hjulsdrivna bilar. Konstruktion liknar den döda axel, men en levande axel använder en växel, koppling eller viskös fluid-driven differential i centrum för att leverera kraft till hjulen. Hjulen är ansluta till differentialen med drivaxlar gömda i ihåliga, viktbärande axeln rör. De drivaxlar kommer använder någon typ av konstanthastighetskoppling - så kallas en drivknut - i styrled området för flexibilitet
Live Axle -. Raised
< p> Dessa axlar är ganska ovanligt, och används endast för specialfordon såsom den ursprungliga armén-spec Hummer H1 eller HMMWV, Mercedes Unimog och Volvo C303. Även kallad "Portal axlar," dessa specialiserade enheter har en växel församling på de yttre ändarna för att höja axelcentrumet röret ovanför hjulets mittlinje. Dessa axlar har ett antal fördelar jämfört med vanliga raka, levande axlar: den högre axelrör ger mer markfrigång, den utväxling enheten i axeln tips möjliggöra en mindre diameter center differential (bevilja ännu fler avslut), och navreduktion enheterna effektivt ge bilen mer vridmoment precis vid ratten själv. Detta innebär att fordonet kan använda en lägre vikt fördelningslåda, växellåda och drivaxlar utan rädsla för brott.
Oberoende Framaxel

En oberoende framvagn /axel ( IFS) utnyttjar en chassit center differential och ett par drivknut på antingen ändar drivaxlarna. Detta arrangemang liknar den som används i front-hjulsdrivna bilar, och bidrar till att både minska "ofjädrad" vikt och eliminera möjligheten av hjulets rörelse på ena sidan påverkar dragkraften på den andra. Ofjädrad vikt är dödvikt sitter på fordonets däck, och gör ont dragkraft och åkkomfort i de flesta situationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127224.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.