Hur man fixar en generator bälte som väsnas

generatorremmen är gjord av gummi förstärkt med polyester strängar och är känd som en V-rem, på grund av dess "V"-form. Detta bälte töjs ut med tiden och behöver justeras ibland. Mest sena modell fordon har en automatisk justering som utför denna uppgift för dig. Äldre bilar har inte denna lyx så de måste justeras manuellt. Tack och lov, är denna uppgift inte en alltför utmanande och kräver mycket få verktyg för att slutföra. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Blocknyckelsats ruler
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera generator på översta framsidan av motorn. Den har en liten remskiva sticker ut från framsidan av det och ett gummiband som kör över den trissa.
2

Undersök generatorn och lokalisera de två skruvarna som håller den på fästet. Lägg märke till att en bult har en normal hål som den går genom, detta är känt som styrbult. Den andra bulten har ett avlångt hål som det går igenom med en mutter säkra den på plats, det är låsbulten
3

Lossa svängbulten med en spärr och uttag men inte. ta bort det.
4

Lossa låsbulten och mutter med spärr, socket och en kombination skiftnyckel.
5

Öka spänningen på generatorn. På äldre modeller, dra generatorn uppåt med ett spett för att tillämpa spänning. På nyare bilar, vrid justerbulten som går genom toppen av generatorn konsolen med Ratchet och uttag.
6

Dra åt skruv och mutter med spärr, socket och kombinationen skiftnyckel. Om du var tvungen att använda en pry bar, upprätthålla trycket på generatorn tills bulten och muttern är ordentligt åtdragna.
7

Avlägsna bändjärn från generatorn om tillämpligt. Dra svängbulten med Ratchet och uttag.
8

Ta remmen mellan två remskivor och dra den upp och ner. Använd en linjal för att mäta den totala rörelse upp och ner. En korrekt justerad rem kommer att ha mellan 1/2 och 3/4 inches av rörelse.
9

Upprepa steg 3 till 7 om för mycket upp och ner rörelse är närvarande.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127213.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.