Anledningen till Byte två däck i stället för en

När en bil rör sig, allt som kommer i kontakt med vägen finns fyra ytor om storleken på en mans hand. Dessa är däcken. Däck är dyrare än någonsin, så det är frestande att försöka slarva när du byter dem. Ett sätt att konsumenterna ofta försöker spara pengar är att bara byta ett däck, när de borde ersätta två. Detta bör inte göras av flera skäl. En ny och en gammal däck kan skapa köregenskaperna Problem

Som ett däck slits, blir det mindre än den var när den var ny. Om däcken roteras varje 5000 miles för att hålla jämnt slitage, är detta inte ett problem, eftersom alla däck blir mindre i samma takt. När ett däck misslyckas och måste bytas ut, är det nya däcket större än det gamla däcket på den andra sidan av axeln. Detta kan leda till problem köregenskaperna, som den större däck färdar mer distans per varv än den mindre och kan orsaka en dra åt sidan.
Om ett däck misslyckades, den andra kan vara långt efter ?
p Om ditt däck match och ett däck misslyckas för något annat än en punktering eller effekt, kan den matcha däcket på andra sidan ha något fel med det också. Chansen att detta skulle vara smal, men lika viktigt som däcken är säkerheten, är det värt att ta en chans? Det är bättre att ha en säker bil, med två kända bra däck på axeln.
Ett däck kanske inte är tillgängliga som matchar annat däck på axeln
p Om ett däck är inte längre tillgängliga för att matcha det däck som har misslyckats, då båda däcken på denna axel bör ersättas. Däck som är olika märken kan inte bara ha skillnader i storlek, men de kommer att ha olika mönsterdjup, betyg och gummiblandningar som kommer att orsaka att däcken har olika egenskaper och kan orsaka problem med att dra eller ojämn dragkraft.

Du din bil körs i mindre än idealiska förhållanden

med däck av ojämnt slitbanan, kommer däcket med djupare, nyare slitbanan får bättre dragkraft. På en drivaxel, med en konventionell differential, kan detta medföra att däcket med minsta dragkraft för att snurra fritt, utan makt ges till däcket få dragkraft. Resultatet är att fordonet inte kommer att röra sig. Om fordonet är utrustat med en differentialbroms, kommer båda hjulen har makt till dem, men hjulet med större dragkraft kommer att bita i mer, vilket gör att bilen att dra åt sidan.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127202.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.