Disk bromsdelarna

En skivbroms är ett enkelt men effektivt sätt att stoppa ett fordon. Kräver endast två huvudkomponenter, är det lätt också. Genom att klämma en roterande skiva mellan två dynor, stoppar den effektivt ett fordon. Vissa skivbromsar inte ens använda kuddar, utan magnetfält. Genom att förstå dess komponenter, kommer du att förstå varför det är enkel men effektiv mekanism. Disk Rotor

En disk rotor är hjärtat i en disk bromssystem. Det är en rund, plan metallplåt är fast förbunden med hjulet. När hjulet snurrar, snurrar skivan också. När en kraft appliceras på skivan, drar den kraft det, bromsa hjulet.
Disk Bromsbelägg

Disken bromsbelägg är vad som gäller den kraft som skivan. Två dynor är placerade på vardera sidan av skivan. När bromsok kolv trycks ut, dynorna pressa skivan, saktar ner på grund av friktion. Tänk på disken i mellan en C-clamp - när klämman är löst, snurrar skivan fritt. Eftersom klämman dras åt, blir skivan bunden av klämman.
Caliper

Disken bromsoket är vad som gäller i kraft till dynorna. Den har en intern kolv. När en person trycker på bromspedalen, tvingar hydraulvätska kolven ut. Kolven sitter på toppen av dynorna. När kolven tvingas ut, dynorna pressa skivan.
Magnetisk skivbroms

En magnetisk skivbroms använder magneter i stället för bromsbelägg att bromsa skivan. Begreppet magnetiska virvelströmmar i en skiva upptäcktes av Leon Foucault i 1885. Dessa bromsar är baserade på Foucalt upptäckt, men är relativt nya. En elektromagnet är placerad nära skivan. När magneten är påslagen, är fältet "dras runt" disken, bromsa skivan. En kombination traditionell disk broms och magnetisk ström bromsen kan användas i bilar. De fördelar jämfört med en konventionell broms är trefaldigt: Det är lätt, med bara en magnet istället för en tung tjocklek, det är enkelt, med bara en magnet och en disk, och det är långt mer effektivt. Dess sakta makt är större för tunga fordon såsom tåg eller lastbilar. Den enda nackdelen är att det inte bromsar och håller som konventionella dynor till ett fullständigt stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127158.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.