Vilka är farorna med Flushing bilmotorer?

En motor flush utförs på bilar genom att hälla en kemisk vätska genom motorn för att spola ut slam som ackumuleras som motorn förbränner bränslet. Men många av de bästa återförsäljarna bilmärkena varna bilägare mot detta underhåll metoden, särskilt som det medför vissa skador på motorns inre. Motorbortfall

Den vanligaste faran av motor spolningar är komplett motorhaveri. Det är ironiskt, särskilt eftersom pionjärerna inom motorns spolsystem, Motorlife, säger att rutinmässig motor spolning förbättrar en bilmotor totala prestanda, återställer dess effektivitet och förlänger dess livslängd. Enligt Chris Martin of America Honda Public Relations är en bilmotor mest sannolikt att drabbas av motorskador omedelbart efter en motor flush. Flera incidenter med kedjor auto underhåll såsom Jiffy Lube och EZLube gav belägg för detta, inklusive kundens Pat Marriott i Kansas City, som hävdade att en Jiffy Lube motor flush tjänsten orsakade $ 5,000 värde av skador på hans Nissan Sentra.

Sediment igensättning

Enligt en hemlig undersökande rapport från NBC Los Angeles på Jiffy Lube s motor spolar, är de kemikalier som används för motorn flush tänkt att bryta ner de slammiga avlagringar som byggs upp inuti en bils motor. Däremot kan det skräp eller sediment från spolproceduren hamna igensättning andra delar av motorn och orsaka ytterligare skador. Av denna anledning, många stora bilhandlare som General Motors och Ford, bland andra, inte täcker skador orsakade av motorns spolar i sina garantier. Men under NBC: s hemlig utredning, föreslog vissa auto tekniker spolning av motorn ändå, hävdar att biltillverkarens rekommenderar att göra så, vilket inte är fallet.
Skadade motorn tätningar och lager

I februari 2009 utfärdade Hyundai Motors en teknisk service bulletin som rekommenderar mot motorn spolning för alla Hyundai-modeller. Anledningen: den metod och egna kemikalier som används i Flushing motorer kan orsaka inre skador, särskilt till motorns tätningar och lager. Skador på dessa delar kan resultera i farlig olja och läcker smörjmedel. I själva verket, visar Popular Mechanics, en nättidning, motor spolar som en av de bästa fem onödiga procedurer bil underhåll eftersom en ovanligt smutsig motor inte är ett vanligt problem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127116.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.