Hur Justera de bakre bromsarna på en 1995 Tahoe

Den 1995 Chevrolet Tahoe är utrustad med trumbromsar i bak. Trumbromsar består av en yttre trumma som rymmer två bromsbackar, en fram och en bak, som trycker mot trumman för att bromsa bilen när du bromsar. Eftersom tid och användning sliter på materialet på skorna, bromsarna måste tillämpas mer kraftfullt för att skorna att trycka på trummor, så regelbundet kanske du måste justera skorna. I teorin kan detta göras genom att sätta din bil i omvänd och göra stopp, som utlöser den automatiska justeringsmekanismen, men du kanske tycker att det är lämpligt att justera dem för hand också. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
Brake cleaner
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på den bakre vid lyftning upp fordonet. Placera domkraften under bilens ram på säkra platser och sänka bilen på läktaren. Ta bort däcken.
2

Dra av trummorna. Du kanske måste trycka dem gratis om de är fast, även om de skulle komma fri lätt. Innan du tar bort dem, snurra dem för att se om du kan känna skorna vidröra trumman vid någon punkt. Rensat korrekt, bör skorna känns som de är knappt kontaktar trumman. Om så inte är fallet, skorna behöver justeras. Addera 3

Spraya insidan av trumman med broms renare och torka det. Spraya fjädrarna och bromsmekanism, men inte på ytan av skor, med broms renare. Leta justeraren längst ned bromsmekanismen.
4

Vrid malteserhjulet på justeringsskruven så att skorna särade. Börja med bara två eller tre klick, sedan försöka montera trumman över skorna. Försök snurra trumman igen för att känna sig för skor knappt kontakt trumman. Det du inte kan känna detta, ta trumman och försök en annan klick eller två tills du kan. När du känner dig skorna mot trumman, satte däcket igen och byt muttrarna.
5

Lyft bilen av domkraften står och avsluta dra åt muttrarna. Kör bilen i omvänd, göra flera stopp. Du ska känna bromsarna reagera snabbare nu. Om inte, upprepa processen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127098.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.