Hur Inspektera tändstiftet Wires

Tändstift trådar leverera gnista från din motor tändsystem till tändstiften. Tändkablarna består av en metalltrådar som är lindade i skyddande gummi isolering. Med tiden, kan gummit skyddar tråden torka ut och spricka. Om detta händer, gnistan kan bågen och bli svag när den färdas från distributören till tändstiftet. Inspektera tändkablarna är en lätt uppgift, som ersätter dem om de är skadade. Instruktioner
1

Öppna motorrummet. Leta tändkablarna. Dessa kommer att fästas i en grupp till distributören i ena änden. Därifrån tändkablarna springa till varje cylinder, en till varje cylinder, med undantag av twin-plug-motorer, som är relativt sällsynta och har två tändstift och två trådar för varje cylinder. Distributören kommer att vara på sidan eller framsidan av motorn.
2

med motorn avstängd, inspektera hela längden på varje plugg tråd. Ledningarna bör vara släta och följsam från ena änden till den andra. Böj kablarna för att se till att de inte torkas ut. Titta efter sprickor, brännskador eller skador på isoleringen. Addera 3

Inspektera stövlarna vid varje ände av kabeln. Kängan ska gå hela vägen runt tråden och bör inte ha några tårar eller saknade delar.
4

Dra tändkablarna bort av distributör terminaler, en i taget, för att inspektera ändarna. Dra av en i taget säkerställer att tändkablarna förblir i samma ordning för att inte ändra tändföljd av motorn. Inspektera metallkontakter i slutet av distributören, letar efter brännmärken i metallen.
5

Dra trådarna bort av tändstiften och inspektera dem en i taget, installera dem när du går . Ta tag i trådarna vid basen när du tar bort dem. Inspektera metall terminaler för brännskador.
6

Ersätt tändkablarna som anses vara dålig. Det är bättre att byta ut hela uppsättningen av tändkablarna på en gång. En uppsättning kablar kan kosta allt från ca $ 30. De är lika lätt att installera som att inspektera.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127094.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.