Vad Är Harmonic Balancer på ett Auto?

Bilar kan tåla mekaniska problem på grund av kraftiga vibrationer . Den första övertonen balancer var kommersiellt släpptes av Lanchester Motor Company i början av 1900 . Harmonic balancers används i ett antal fordon för att hjälpa till att lösa vibrations problem . Definition

En harmonisk balansaxel på en bil , även hänvisad till som en vev remskiva spjäll eller vibrationsdämparen , är en anordning som består av två kugghjul som ansluter till motorns vevaxel . En vevaxel roterar med hjälp av en vevanordning .
Funktion

En harmonisk balansaxel minskar torsionsvibrationer , som är den vibration av ett objekt utmed dess rotationsaxel . När bil cylindrar eld , producerar de vridmoment , som huvudsakligen är den kraft av rörelse som rör sig genom vevaxeln och skapar vibrationer. Vid vissa varvtal , vridmoment rör sig genom cylindrarna och vevaxeln kan synkronisera och orsaka resonans . Denna resonans kan skapa starka svängningar , vilket kan vara mer än vevaxeln kan bära , vilket resulterar i vevaxeln misslyckande .
Process

Växlarna i den harmoniska Balansblock på en bil fäste under den viktigaste mitten vevaxellagret . Växlarna roterar i motsatta riktningar med en hastighet dubbelt så cylindrarna och fungera som en motvikt till vevaxelns vibrationer , vilket förhindrar resonans .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127078.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.