Hur ändrar jag tändstiften på en Subaru Impreza WRX?

Subaru WRX är en turboladdad, fyrhjulsdriven kombi eller herrgårdsvagn som varit oerhört populär runt om i världen och i Nordamerika. Den WRX har rötter fast förankrade i motorsport tack vare WRX framgång i off road rally. Den racing inflytande på WRX har gjort det en snabb, rolig att köra spårvagn. Del av en WRX rutinmässiga underhållet är byte av tändstift. Detta kan göras på mindre än en timme med rätt verktyg. Saker du behöver
Tändstift
Hylsnyckelsats och ractchet
Uppsättning sockeltillägg
Plug bladmått
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera gapet på tändstiftet med tändstiftet gapping verktyg. Fabriksinställningen för WRX är 0,028-0,031 inches.
2

Lossa batterikablarna från batteriet. Lossa fästet som håller batteriet nedåt. Ta ut batteriet för extra clearance. Addera 3

Lossa och ta bort de två skruvar som håller behållaren vindrutan brickan mot förarsidan shock tower. Koppla ledningarna som går till reservoaren och flytta behållaren till sida. Lossa och ta bort de två skruvarna som fäster snorklar luftrenaren till kylaren stöd. Dra försiktigt intaget snorkel ur skyddspanelen.
4

Lossa slangklämmorna som håller MAF armbågen slangen till luftboxen och ta bort slangen. Anteckna där mindre vakuumrör fäst till airboxen och MAF armbågen slangen.
5

Ta bort de två skruvarna som håller luften rutan till nedre delen av ramen. Avlägsna luft rutan och ställ den åt sidan.
6

Lokalisera de fyra tändspolar på passagerarsidan av motorn. Lossa muttern som håller spolarna till motorn och dra spolen och Tändstiftshätta bort av tändstiften.
7

Lossa och ta bort tändstiften med ett tändstift socket. Skjut hylsan över kontakten och vrid den moturs. Montera de nya tändstift med tändstiftet uttaget och dra dem till 15 pund /fot med momentnyckel.
8

tillbaka spolen och tändstiftet boot genom att skjuta boot över toppen av tändstiftet. Sätt tillbaka luftlådan på ramen med de två bultarna. Installera om MAF armbågen slangen till luft rutan och anslut alla vakuumrör som lossades. Installera intaget snorklar i skyddspanelen. Installera om vindrutan reservoaren. Återanslut batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127059.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.