Hur Water Seal ett Travel Trailer Tak

Precis som alla andra tak, tak av resor släpvagnar eller husvagnar ta stryk. De är utsatta för regn, snö, värme, kyla och skräp. Även tillverkarna tar hand ordentligt päls, täta och försegla tak släpvagn, slitage uppstår. Oavsett om din släpvagn är skadad, har läckor eller är i allmänhet i gott skick, tätskikt det kan spara dig pengar ner linjen - och kan rädda din semester. Många äldre släpvagn tak är av metall eller aluminium, de flesta nyare modeller är antingen glasfiber eller täckt med ett gummimembran. Oavsett materialet, det finns många vatten-proofing tätningsmedel tillgängliga att göra jobbet. Saker du behöver
Pensel
Roller
Roller pan
Roller handtagsförlängningen
Tvål och vatten
Slang
Tarp eller plast
Caulk
Seam tejp
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1

Inspektera ditt tak för sprickor, revor eller andra skador. Var särskilt uppmärksam på ventiler och andra områden där fogtätning kan vara skadade eller slitna. På plåttak, kontrollera sömmar för alla lyft eller saknade skruvar eller nitar.
2 skador

Repair om du har någon. Recaulk områden som behöver det. På gummi tak, fylla ut eventuella stora tårar (mer än 1/4 tum) med en fogmassa. Plåttak sömmar kan tätas med en speciellt utformad RV sömtejp.
3

Rengör taket med tvål och vatten och skölj med en slang. Se till att ta bort fett och fläckar olja och SAP träd. Låt taket torka.
4

Kolla vädret. De flesta produkter kräver tillämpning i direkt solsken, och du måste låta sealer att torka och härda i 24 timmar, så se till att det inte kommer att regna när som helst snart efter installation av produkten. Temperaturen bör inte ligga under 40 grader F vid tillämpningen av sealer. Kontrollera också för träd. Fallande löv och annat skräp fastnar på sealer.
5

Förbered området runt din trailer om du arbetar på en uppfart eller annan beläggning. Placera plast eller en presenning runt omkretsen av din släpvagn för att fånga upp eventuellt sealer som kan falla.
6

Applicera sealer, med hjälp av en pensel, runt ventiler, luft enheter balsam och sömmar. Borsta ut och bort från ventilen och andra hinder ca 3 eller 4 inches så att huvudsaken - med en vals - kommer att bli lättare. Låt det här programmet för att torka (vanligtvis ca en timme, beroende på temperaturen) innan du fortsätter.
7

Häll sealer i en rullande panna. Med hjälp av en rulle (och en förlängning handtag, om det behövs), applicera sealer i ett tunt, jämnt lager över hela taket. Den sealer är tjock - om konsekvensen av puddingen - så du måste jobba med det lite. Du kan spara lite tid genom att hälla en större mängd av sealer direkt på taket och rulla ut det. Applicera sealer i ett tunt skikt och låt den torka innan en andra eller ens tredje päls, enligt tillverkarens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127044.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.