Hur byter jag en bruten Rod Sway Bar?

Den krängningshämmaren är en viktig komponent i ett fordons upphängning som minskar krängning vid kurvtagning och allmänhet hjälper bilens kontroll på vägen. Den krängningshämmaren är bultad till endera sidan av fjädring och tvingar fjädring på insidan av hörnet mot marken när fordonet körs runt ett hörn. De krängningshämmare länkar ansluter stången till fordonets fjädring och är lätta att byta ut om de blir trasig eller skadad. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Ny krängningshämmare länk
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjul klackar som fäster hjulen på fordonet. Lyft bilen med en domkraft och sedan sänka den på en pallbock. Lyft hörnet av fordonet du kommer att arbeta på. Om du arbetar på höger bak, lyft höger bak och stödja det. Avlägsna hjulet och ställ den åt sidan.
2

bort krängningshämmaren länken (en vertikal bit metall ca 5 eller 6 inches i längd) från där det fäster suspension genom att ta bort skruven som håller den till suspensionen med en hylsa och ett spärrskaft. Den krängningshämmare sig kommer att vara den långa, cylindriska längd av metall som går från ena sidan av suspensionen till den andra. Du kommer att behöva undersöka sambandet eller konsultera en manual för din bil för att avgöra hur du tar bort länken. Addera 3

bort länken från krängningshämmaren i andra änden. Om länken är bruten, kommer du att ta bort en del av det från suspensionen och den andra sidan av från krängningshämmaren själv. Hur länken tas bort beror delvis på märke och modell. Vissa länkar glider enkelt på krängningshämmare, medan andra är bultade till det.
4

Installera den nya länken på krängningshämmaren på samma sätt som den gamla var en installerades. Installera den motsatta änden av den på suspensionen, att all av distansorganen, bussningar, brickor, mutter och någon annan hårdvara alla är installerade i rätt ordning. Sätt tillbaka hjulet och sänka fordonet till marken. Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127043.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.