Hur man berättar en Bolt Pattern

När det gäller att bestämma vilka fälgar passar på vilken bil är bultmönster en av de viktigaste faktorerna. Medan du kan vanligtvis installera hjul som har fel offset, bredd eller höjd (även om du kan ha problem), om bultmönster av hjulet inte matchar bultmönster på bilen, finns det inget sätt att hjulen kan monteras . Bestämma bultmönster av ett fordons nav, som är det område där hjulet installerar, eller ett hjul i sig är en enkel process. Saker du behöver ruler
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet lug hål i hjulet om du räkna ut bultmönster av ett hjul. Om du försöker att bestämma bultmönster på en hub, räkna antalet hjulbultar på navet eller antalet hål om fordonet använder hjulbultar istället muttrarna för att fästa hjulen på bilen. De flesta bilarna använder en fyra-eller fem-bolt klack mönster, men vissa lastbilar har bultmönster som använder sex eller fler hjulmuttrarna.
2

Mät avståndet från ett bulthål (om mätning av ett hjul) till hålet mittemot den på hjul som har ett jämnt antal bulthål. Till exempel kommer ett hjul med en 4x100 bult mönster har fyra bulthål som är 100 mm i diameter från varandra. Om man mäter ett fordon nav, utföra samma mätning från en stud till ett annat eller från en klack bult hål till en annan.
3

Mät hjul som har ett udda antal bulthål genom mätning från ett hål till det andra hålet över. Med andra ord, börja på ett hål, hoppa över en bredvid den och sedan mäta avståndet till nästa hål över. Som ett exempel kan detta resultera i en klack mönster av 5x114 mm, vilket innebär att hjulet har fem lug hål som är 114 mm över från varandra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127036.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.