Hur du ändrar Bromsbelägg på en 2000 Monte Carlo

Regelbundet underhåll av fordon för 2000 Chevy Monte Carlo inkluderar kontroll av nivån av slitage på de främre bromsbelägg. General Motors föreslår att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles, även om din rutin inspektion kan avslöja att det är nödvändigt att byta ut mycket tidigare. Vid byte en uppsättning bromsbelägg, alltid byta ut bromsbeläggen på motsatt sida av fordonet för att säkerställa korrekt balansering av bromskraft. Saker du behöver
Turkiet Baster
rörtång
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel
bungee rep
Flat skruvmejsel
Bromsbelägg
C- klämma
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park i Monte Carlo på en relativt plan yta. Stäng av motorn och engagera nödsituation (parkering) broms. Dra spaken Huvlås placerad under instrumentbrädan på förarsidan och flytta till framsidan av bilen.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylinder GJP. Locket är belägen i den bakre delen av motorrummet till höger av Chevy motor. Ta hälften av bromsvätska i behållaren med en spruta eller fjäderfä baster. Addera 3

Lossa muttrarna på alla hjulen motsvarar bromsbeläggen du ska ersätta med rörtång. Placera domkraften under ramen och lyfta däcken från marken. Vila axlarna i Monte Carlo på pallbockar. Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
4

Nå bakom bromsoket för att hitta bromsok monteringstapparna. Ta bort de två stiften (per bromsoket) med en 13 mm hylsnyckel. Lyft bromsok från broms rotor och häng upp den ovanför hjulnavet med ett bungee rep.
5

Bänd bromsbeläggen från spåren i bromsok fästet med en flat skruvmejsel. Inspektera Okfäste och rotor för skador eller hårt slitage. Scoring av rotorerna kan leda till bryta misslyckande och kommer förtid bära nya bromsbelägg. Sätt i de nya bromsbeläggen i spåren av bromsok fästet.
6

Placera C-klämman över bromsok kolv och den bakre sidan av bromsoket. Kolven är den metall cylinder som sträcker sig från insidan av bromsoket. Dess enda uppgift är att tvinga an bromsbeläggen mot rotorn under bromsning. Pressa kolven in i sidan av bromsok med klämman för att möjliggöra extra tjockleken av de nya bromsbelägg.
7

Byt bromsok på bromsok fästet och skruva kaliber monteringsstift hand. Byt bakhjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
8

Upprepa processen för alla andra typer av bromsbelägg som kräver ersättning. Lyft Monte Carlo med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däcken till marken och dra åt muttrarna med en rörtång.
9

tillbaka till motorrummet. Använd en tratt för att lägga bromsvätska i huvudcylindern som behövs. Sätt på locket och stäng Monte Carlo huva.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126998.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.