Skillnaden mellan smalband och Wide Band Sensorer Oxygen

Syrgasgivaren är ett av de viktigaste framstegen i moderna fordon. Utan den skulle vi inte bara slösa gas, men vi skulle också generera mycket mer föroreningar. Förstå skillnaden mellan smalt och brett band sensorer syre är viktigt när det gäller att välja en bil. Hur syresensorer Work

Syresensorer samordna med annan elektronik för att bestämma luft-till-bränsle i en motors bränsle cylindrar. Detta hjälper bilens färddator att bestämma den mest effektiva mängden bränsle att använda för att hålla bilen igång ordentligt. Det hjälper också till att minimera överskottet bensinångor som skulle utvisas från avgaserna om för mycket gas sprutades in i motorn.
Narrow Band

ett smalt band, eller zirkoniumoxid, är syresensorn en sensor som använder två elektroder och en syre-reaktiv bränslecell för att skapa en elektrisk ström. Styrkan i strömmen är proportionell mot mängden syre i cylindern. Motorstyrenheten (ECU) kan analysera de elektriska data som sensorn ger det och justera mängden bränsle som används för att köra bilen effektivt. Om ECU är gamla eller dåligt utformade, kommer det att visa i bilens gas körsträcka jämfört med andra bilar.
Wide Band

Ett brett band syre sensorn är mycket lik ett smalt band sensor, den enda skillnaden är att det också har en elektrokemisk gaspump bifogas. Det breda bandet Sensorn kan bearbeta sina egna data och tar platsen av ecu i bestämning av mest effektiva mängden bränsle att använda. Detta skär ut mellanhanden av verksamheten och ger bilen bättre körsträcka. Men, bredbandig syresensorerna är oftast bara finns på högre prisklasserna eller prestanda bilar, eftersom de är dyrare och hjälpa bilen att åldras graciöst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126977.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.