Hur installerar jag ett bälte på en 2001 325ci BMW?

Den 2001 325ci är en del av E46 generationen av den populära 3-serie, en av företagets sportigaste modellen laguppställningar. Liksom alla BMW, behöver 325 regelbunden förebyggande underhåll för att hålla den på vägen i god hälsa. Den fläktrem, eller serpentin bälte, är en av de delar som bör bytas ut innan det går sönder, eftersom det kommer att göra bilen obrukbar och eventuellt skada motorn, eftersom vattenpumpen slutar fungera om bandet går sönder. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
platt skruvmejsel
ny rem
Visa fler instruktioner
1

Öppna huva. Ta bort de fyra plast pushpins som håller på beklädningsdetalj belägen mellan kylaren och motorn. Ta bort dem genom att bända upp dem med en platt skruvmejsel. Ställ undan klädseln.
2

bort Torxskruv på passagerarsidan av fläkthuset. Koppla de elektriska anslutningarna som går till fläktkåpa. Avlägsna plaststiftet på förarsidan på samma sätt du bort stiften i steg 1.
3

Dra ut fläkten och fläktkåpa ur motorrummet genom att dra upp den vänster sida, eftersom du står inför det (passagerarsidan), och sedan dra när du flyttar över höljet till förarsidan.
4

Lossa remspännaren med en 16 mm hylsa och spärrskaft genom att vrida spännaren moturs. Spännaren ligger precis bakom den grupp av skivor som banden rider. Skjut av remmen, notera hur den leds runt remskivorna. Rita ett diagram eller ta en bild om du är osäker på att du kan komma ihåg hur den leds.
5

Montera den nya remmen i samma riktning som det gamla bandet installerades. Spänn remmen genom att vrida spännaren medurs med 16 mm hylsa. Installera fläkten och fläktkåpa. Detta kan ta lite manövrerande för att få det på plats. Ta din tid och det kommer att gå i. Sätt tillbaka plaststiftet på förarsidan och Torxskruv på passagerarsidan. Anslut kablarna i. Sätt tillbaka motorkåpan med plastpinnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126951.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.