Hur fixar jag en vattenpump på en 1992 BMW 325i?

Den 1992 BMW 325i är en del av E36 generationen av den starka säljande 3-serien. Den E36 325i erbjuder starka resultat och en spännande körupplevelse som de flesta BMW levererar. En svag punkt på många E36s (och många BMW, för den delen) är kylsystemet. Radiatorer, vattenpumpar och termostater har alla varit kända för att misslyckas. Byta vattenpump på en E36 är ganska lätt med rätt verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Coolant
Vattenpump
Visa fler instruktioner

1

Se till att motorn är kall. Lyft framför bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Vrid uppvarmningsstyrenheten (eller tryck på knapparna om elektroniskt styrda) till varm och vrid tändningsnyckeln till läge "ON".
2

Placera ett uppsamlingskärl under passagerarsidan av motorn under grenröret . Lossa och ta bort pluggen kylvätska drain, som ligger i kvarteret strax nedanför grenröret. Töm all kylvätska från motorn. Montera och dra åt avtappningspluggen med en ny tätningsring till 18 foot-pounds.
3

Flytta kylvätska behållaren under kylaren. Lossa och ta bort plasten avtappningspluggen i botten av kylaren och tappa ur kylvätskan. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt den till 2,2 foot-pounds. Dra inte åt det.
4

Bänd loss locket på remspännaren. Lossa remspännaren för de poly-ribbade remmar med en socket eller med lämplig storlek insexnyckel. Detta kan visa sig i endera riktningen, beroende på typen av spännare, så lossa den i båda riktningarna för att se hur det lossnar. Skjut remmarna runt fläkten, närliggande komponenter och ur motorn.
5

bort de små plast nitar som håller fläkten ramen till kylaren genom att bända upp dem och ut mycket försiktigt med en skruvmejsel. Koppla loss slangen kylvätskebehållaren där det går att motorn nära vattenpumpen. Koppla loss slangen kylvätska overflow. Ta bort fläkten, fläkten och ram kylvätskebehållaren samtidigt.
6

Ta bort de fyra små muttrarna som håller fläkten remskiva till vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Lossa och ta bort de fyra bultarna som håller vattenpumpen till motorn. Ta bort vattenpumpen från motorrummet. Knacka lätt på den med en hammare om det behövs.
7

Rengör hålet i motorn där vattenpumpen installeras så det finns inget skräp. Rengör den med en stålborste samt. Installera den nya vattenpumpen med en ny O-ring. Placera ett lager av vit litiumfett på O-ringen för att säkerställa en god tätning. Montera vattenpumpen och dra åt bultarna till 8 foot-pounds. Skruva fast fläkten remskiva på den nya vattenpumpen.
8

tillbaka fläkten, fläkten och ram kylvätskebehållaren. Sätt tillbaka de plastnitar som håller fläkten ramen till kylaren. Sätt tillbaka remmarna. Spänn remspännaren.
9

bort de små plast luftningsskruven sitter till höger om kylarlocket. Placera en tratt i expansionskärlet och fyll på kylsystemet mycket långsamt med ny kylvätska. Använd 10 liter för 325. Fortsätt att fylla tills kylvätska kommer ut ur luftningsskruven. Fyll på tills det inte finns några luftbubblor kommer ut med kylvätska. Torka upp utspilld kylarvätska. Dra åt luftningsskruven till 71 foot-pounds. Kör motorn och fylla på kylvätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126950.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.