Hur lägger jag kylvätska till en 1989 Jeep Cherokee?

Den 1989 Jeep Cherokee, som de flesta fordon, kräver frysskydd /kylmedel för att hålla motorn vätskor flytande vid temperaturer under noll och hålla vätskor kokar bort i sommarvärmen. De flesta fordon - inklusive Cherokee - kräver en utspädd frostskydd /kylarvätska: en blandning av 50 procent vatten och 50 procent frostskyddsmedel /kylvätska. Du kan köpa frostskyddsmedel färdigblandad eller du kan köpa den outspädd och tillsätt vatten själv. förblandad kylvätska innehåller redan en 50 procent blandning av frostskyddsmedel och vatten. Säkerställa att det finns åtminstone en fifty-fifty blandning av både hindrar kylmediet avdunstar i det varma vädret och frysa i kallt väder. Förblandad kylvätska gör att lägga det bekvämt, samtidigt köpa outspädd kylvätska och tillsätta vatten sparar pengar i det långa loppet. Kontrollera din kylvätskenivån regelbundet för att garantera din Jeep Cherokee motorn inte överhettas. Saker du behöver
1 liter färdigblandad glykol /kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för åtkomst till kylaren. Leta kylaren, det är i den främre delen av motorrummet. Twist kylarlocket moturs och dra bort kylaren. Kontrollera nivån genom att märka om nivån är synlig från halsen av radiatorn.
2

Häll färdigblandad kylvätska i kylaren tills vätskenivån är synlig från halsen av radiatorn. Placera inte kylarlocket tillbaka till kylaren.
3

Starta Jeep Cherokee och låt den värmas upp. Kylvätskenivån i kylaren kommer att sjunka efter Cherokee motorn har värmts upp tillräckligt för att orsaka termostaten att öppna ..
4

Häll i kylvätska igen tills det syns i nacken på radiatorn. Dra tillbaka locket på kylaren. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126912.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.