Batteri frågor i Prius

Toyota Prius har blivit mycket populärt på grund av den höga gas körsträcka av hybridmotor systemet. Men medan bilen har haft stark försäljning och allmän popularitet, är det inte utan problem. Batteriet, i synnerhet, är ett område för diskussion och oro eftersom hybrid bilbatterier skiljer sig från andra batterier i bilvärlden. Longevity Issues

Batteriet av Prius är ändlig, som är batteriet för varje annan elektronisk apparat. Detta är en fråga inför Prius ägare, eftersom de inte vet hur länge batteriet räcker. Batteriet är ett nickel-metallhydrid (NiMH) batteri och warrantied i åtta år av Toyota. Prius Batteriet är konstruerade för att hålla liv i bilen, som beräknas uppgå till 180.000 miles, enligt batteri Prius hemsida, men eftersom Prius är relativt nytt, har detta påstående inte har godkänts av de faktiska ägarna.


Förvirrande garanti

Prius garanti kanske inte har tillräcklig täckning för alla köpare av Prius, i förhållande till batteriet. Till exempel, enligt konsumentfrågor, upphör garantin att gälla om ägaren inte ladda batteriet en gång varannan vecka, om bilen inte har använts. I detta fall skulle eventuella skador på bilen batteriet och avgiftssystemet anses försummelse av ägaren. Detta är en fråga för Prius ägare som inte fullt ut förstår de restriktioner för garantin, och planerar att lämna bilen obevakad i flera veckor i taget.
Miljöfrågor

Miljömedvetna bilköpare är orolig handel ett problem för en annan. Medan Prius uppnår höga gas körsträcka och en motsvarande låg klimatpåverkan, de potentiella långsiktiga miljökonsekvenser av den nya batteritekniken oroar vissa konsumenter. Prius använder nickel-batterier metallhydrid, och dessa är av mycket lägre toxicitet än traditionella blybatterier, enligt Jim Kliesch, författare av "Green Book:. Environmental guide till bilar och lastbilar" Men det finns fortfarande faror, eftersom nickel medför miljörisker, och förmodligen är cancerframkallande, enligt HybridCars.com. Därmed kvarstår frågan om hur fullständigt återvinna många komponenter i batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126874.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.