Hur man installerar ett Starter i en BMW E34

Den E34 BMW 5-serie var den fjärde generationens 5-serien och ersatte E28 generationen av denna modell. Även om E34 5-serien är totalt sett en mycket väl konstruerad bil, som alla modell, kan förrätter misslyckas ibland på dem, lämnar bilen obrukbar. Hellre än att betala en mekaniker flera hundra dollar för att ersätta startmotorn, kan ägare som är intresserade av att spara lite pengar göra jobbet själva med rätt verktyg. Saker du behöver
Ordet jack och pallbockar eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant, väl upplysta området. Koppla bort den negativa smeten kabeln från batteriet. Lyft fordonets front med en domkraft och sänka den på stödbenet. Alternativt kan du dra framför bilen upp på ramper för att komma åt startmotorn, eftersom hjulen inte behöver tas bort för detta jobb.
2

Placera armeringsjärn som bultar i chassit mellan motorn och växellådan, strax bakom motorns oljetråg. Ta bort de två skruvarna som håller stången till bilen på vardera änden med en hylsa och ett spärrskaft. Ställ stången åt sidan.
3

Ta bort skruvarna som håller täckplåten på som skyddar bränsleledningen där de kör genom detta område av bilen. Ta bort locket. Dra bränsleledningarna off av fästet som håller dem på plats. Dra linjen av för den omvända strömbrytare från fästet. Dessa är helt enkelt oklippta hand.
4

Demontera skruven som håller trådarna som går till startmotorn på startmotorn. Dra trådarna bort av startmotorn. Avlägsna skruven från den förstärkande fäste som stöder vikten av startmotorn. Ta bort de övre och nedre bultar som håller startapparaten till växellådan med en hylsa. Dra i startsnöret bort från växellådan.
5

Installera nya starter i omvänd avlägsnande, se till att tänderna på startmotorn ingrepp med tänderna på svänghjulet. Installera de övre och nedre bultar. Sätt tillbaka skruven som fäster den förstärkande fästet till startmotorn. Sätt tillbaka ledningarna på Starter anslutningar i rätt riktning.
6

Tryck bränsleledningarna tillbaka på sin konsol. Tryck den omvända ljuset tillbaka switch linje på fästet. Sätt tillbaka skyddsplåten för bränsleledningar. Sätt tillbaka armeringsjärn mellan motorn och växellådan. Återanslut batteriet och sänker bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126860.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.